Yüksek Petrol Fiyatlarına Avrupa Merkezli Birçok Şirket Dayanamaz!

Uzmanlar Uyardı! Petrol Fiyatları 80 Dolara Çıkabilir!

Petrol fiyatları yükselmeye devam ediyor. Fiyatlarda yaşanan yükseklik, döviz kuları ile birlikte hava yolu şirketlerini de önemli ölçüde tedirgin etmeye başladı. İrlanda merkezli ünlü hava yolu şirketi Ryanair’in CEO’su olan Michael O’Leary tarafından yapılan açıklamada petrol fiyatlarının varilinin 80 Dolar seviyesine kadar çıktığı vurgulanırken, bu seviyede devam edilmesi halinde Avrupa merkezli bazı havayolu şirketlerinin kış mevsimini çıkartmakta büyük zorluk yaşayacağını ifade etti.

Petrol Fiyatları Uluslararası Ekonomiyi Risk Altına Sokuyor

Petrol fiyatları yükselmeye devam etti. Büyük dalgalanmalar yaşayan Türkiye ekonomisi kadar tüm dünya ekonomileri de tırmanış yaşayan fiyatlar karşısında bi çare durumda. Araç akaryakıt fiyatlarına gelen zamların ulaşım sektörlerine yarattığı olumsuz etki, hava yolu şirketlerine de sıçramaya başlayacak.

İrlanda merkezli havayolu firması olan Ryanir’in CEO’Su Michael O’LEary basın mensuplarıyla bir araya gelerek, yüksek petrol fiyatlarını değerlendirdi. Varil başına fiyatların 80 Dolar/Varil seviyesine kadar yükseldiğini belirten O’Leary, bu yüksekliğin devam etmesi halinde Avrupa merkezli birçok hava yolu şirketinin önümüzdeki kış dönemini atlatmakta zorluk çekeceğini, bir kısmının da iflas etmek durumunda kacağını ifade etti.

40 Dolar Seviyesinde Zorluk Yaşayan Şirketler 80 Dolar’a Dayanamaz!

Yüksek seyreden petrol fiyatlarının havayolu taşımacılığı sektörü için büyük bir risk oluşturduğunu belirten O’Leary, bu yüksekliğin devam etmesinin beraberinde sırasıyla iflaslar getireceğini, bir önceki yıl varil başı 40 Dolar seyreden döviz fiyatları karşısında kâr etmekte güçlük çeken şirketlerin, varil başı 80 Dolar seviyesinde olan petrol fiyatlarına karşı çok direnemeyeceğini, bu durumun şirketlerin iflası ile sonuçlanabileceğini belirtti.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.