Trump Bu İşin Peşini Bırakmıyor!

Amerika Birleşik Devletleri’nin bir buçuk yıldır başkanı olan Donald Trump, ülkenin eski başkanı Barack Obama’nın 2016 yılında FBI’ı , yürütülen başkanlık seçimlerinde Trump’ın düzenlediği kampanyaya müdahale ettirmesinin soruşturulması için Adalet Bakanlığı’na talepte bulunacak.

Amerika Birleşik Devletleri geçtiğimiz yıl oldukça olaylı bir seçim dönemi geçirmişti. Seçilmesiyle küresel kamuoyunda büyük bir şaşkınlık yaratan Donald Trump, seçimin üzerinden büyük bir zaman geçmesine rağmen seçim döneminde Barrack Obama’nın FBI’yı, Trump’un yürüttüğü seçim kampanyasından bilgi sızdırmakla suçlamaya devam ediyor.

Trump Twitter’da Ne Yazdı?

Aktif bir Twitter kullanıcısı olan Donald Trump, açıklamalarını Twitter üzerinden yapmaya devam ediyor. ABD Başkanı Trump’ın bugün attığı twitte ise “Buradan talep ediyorum, yarın resmi olarak da başvuruda bulunacağım. Adalet Bakanlığı, FBI/ DOJ tarafından Trump’ın seçim kampanyasına dönük siyasi saiklerle bir sızma veya soruşturma eylemi gerçekleşip gerçekleşmediğini incelemelidir. Ve eğer gerçekleştiyse bunun, Obama yönetiminde yer alan kişilerin isteğiyle gerçekleşip gerçekleşmediğini.”  İfadelerine yer verdi.

Amerika’da iki dönem başkanlık yapmış olan Barrack Obama’nın son dönemlerinde Donald Trump’ın yürttüğü seçim faaliyetlerinden bilgi edinmek adına FBI yönetimini görevlendirdiği yönüne şüpheleri olduğunu dile getiren ABD Başkanı Trump, bu şüphelerinin araştırılması için Adalet Bakanlığı’na başvuru yapacağını ifade ederken, açıklamalarını yine bireysel Twitter hesabı üzerinden yaptı.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.