G20’nin Gündeminde İran Nükleer Anlaşması Olacak!

G20 ülkelerinin Dışişleri Bakanları, bugün Arjantin’in başkenti olan Buenos Aires’te bir araya gelecek. Bakanların ana gündem maddesi ise İran ile yapılacak olan nükleer anlaşmanın geleceği için planlar olacak.

G20 ülkelerinin Dışişleri Bakanları, Arjantin’in başkentinde bir toplantı yapacak. Toplantı bugün başlayacak olup, iki gün sürecek. Toplantının önemli gündem maddelerinden bir tanesi de İran’la gerçekleştirilecek olan nükleer anlaşma ile ilgili detaylar olacak. Toplantıya ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo katılmayacak. Toplantıya katılım sağlamayacak olan Pompeo’nun bugün Beyaz Saray’da ABD’nin İran stratejisi hakkında bir toplantı düzenleyerek konuşma yapması bekleniyor.

Toplantıda aynı zamanda Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yyes Le Drianda da katılım sağlamayacak.

Toplantıya katılım sağlayacaklar arasında olan Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Amerika Birleşik Devletleri’nin çekildiği İran’la nükleer anlaşmayı kurtarmak için Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ile toplantı yapacak. Aynı zamada Alman Bakaın Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil El Cubeyr ile de bir görüşme yapması bekleniyor.

Arjantin, Meksika ve Şili’nin dış işleri bakanları ile de görüşme yapması planlanan Mass, nükleer anlaşmadan vazgeçilmesinin İran’ın sahip olduğu nükleer silahların akıbetini bir bilinmezliğe sürükleyeceğini, bu yüzden anlaşmanın büyük bir önem taşıdığını ifade ediyor.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.