Çin’den Alman Otomotiv Şirketlerine Yatırım Daveti!

Resmi temaslar gerçekleştirmek üzere Çin’e bir ziyaret düzenleyen Almanya Başbakanı Angela Merkel, Çin’in başkenti Pekin’de Çinli mevkidaşı Li Kıçiang ile bir araya geldi.

Çin’in başkenti Pekin’de Tiananman Meydanı’nda yer alan Büyük Halk Salonu’nda resmi tören düzenlendikten sonra Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Çin Başbakanı Li Kıçiang ile heyetleri görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrasında iki lider ortak bir basın toplantısı düzenledi.

İran Anlaşmasına Saygı Duyulmaya Devam Edilecek!

Çin Başbakanı Li Kıçiang, İran ile imzalanması planlanan nükleer anlaşma için, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin onayladığı çok taraflı anlaşmaların korunması gerektiğini ifade ederken, anlaşmayı yürürlükte tutan tüm tarafların taktir edildiğini belirtti. Anlaşmanın olası bir sekteye uğraması halinde İran’ın nükleer gücünün bir sorun olmaktan çıkacağını, aynı zamanda bu sorunun farklı ülkelere de sıçrayacağını belirten Çin Başbakanı Li, bu anlaşmanın bertaraf edilmesinin görüşmeleri devam eden ve siyasi etkiler eşliğinde çözülmesi gereken diğer uluslararası sorunları da birinci dereceden etkileyeceğini belirtti.

İki Ülke Arasındaki Ticari İlişkilerin Güçlendirilmesi İçin Davet

Açıklamalarında aynı zamanda Almanya ile çok taraflı serbest ticaret, ticari özgürlük ve yatırım kolaylığı desteklerinin devam ettiğini belirten Li, Almanya arasındaki işbirliğinin yüksek ölçekli değişimler için bir potansiyel yarattığını, iki ülkenin otonom araçlar konusunda oldukça yüksek kapasiteli bir işbirliğine sahip olduğunu, Almanya merkezli otomotiv şirketlerini Çin’e yatırım yapmaya davet ettiklerini belirtti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel tarafından yapılan açıklamaların ana gündem maddesinde de İran nükleer anlaşması vardı. Anlaşmanın ideal bir anlaşma seviyesinden uzak olduğunu, lakin diğer seçeneklere göre daha az istikrarlı olduğunu belirten Merkel, Almanya’nın bu anlaşmaya saygı duymaya devam edeceğini, İran’a karşı uygulanan yaptırımların da Avrupa ülkelerinin anlaşmadan çekilmesi ile sonuçlanabileceğini belirtti.

1 Görüş

  1. Yatırım demek istihdam demek. İstihdam ise ancak yeni yatırımlarla desteklenirse kalıcı olur. Memleketi Cazibe merkezi yapacak projelerle yatırımlara destek olmalı üretimi artırmalıyız. Türkiye gibi güzel bir memlekete yatırım yapmak istihdama katkı sağlamak istiyorsanız aşağıdaki linki inceleyin derim. Tüm kurumlardan hazineden ve sahibinden satılık daire işyeri ve arsaları, en ucuz yatırım fırsatlarını göreceksiniz çok fazla ödemeden yatırımlarınıza başlangıç yapabilirsiniz. Ayrıca yabancı yatırımcılar içinde haritadan bulma özelliği çok etkin.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.