Fransa ve Rusya Ekonomik İlişkilerini Güçlendirecek!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, St. Petersburg şehrinde bir araya gelerek Suriye, Ukrayna ve İran’la imzalanacak olan nükleer anlaşma hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Rusya’nın St. Petersburg şehrinde bir araya gelen Fransa ve Rusya liderlerinin gündeminde İran’la imzalanması planlanan nükleer anlaşma, Suriye ve Ukrayna krizleri vardı. İki lider üç gündem maddesi hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Görüşme sonrasında yapılan açıklamada Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a teşekkürlerini ileten Rusya Devlet Başkanı Putin, St. Petersburg Forumu’na yapılan daveti kabul ettiği için teşekkürlerini iletirken, yaşanan zorluklara rağmen Moskova ile Paris arasındaki ilişkilerin gelişmeye devam ettiğini, iki ülke arasındaki ilişkilerin büyümeye devam ettiğini belirtti.

Ticaret Hacmi 2017’de Yüzde 25 Yükselmişti

Rusya ve Fransa arasında devam eden ticaretin sahip olduğu etki alanının genişletilmesi için çalışmalar yapılmaya devam edeceğini belirten Putin, iki ülke arasında gerçekleşen ticaret hacminin 2017 yılı itibariyle yüzde 25 düzeyinde büyüdüğünü, bu büyüme alışkanlığının 2018 yılına da taşındığını ifade etti.

Görüşlerini açıklayan Fransa Cumhurbaşkanı Macron ise, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne daimi üye olan iki ülkenin özel bir statüye sahip olduğunu, uluslararası politikalar dışında iki ülke arasında tarihsel açıdan da derin bir bağ olduğunu ifade etti.

Macron, açıklamalarında Fransa ve Rusya’nın Ukrayna, Ortadoğu, İran ve Suriye gibi konularda birlikte çalışma yapılacağına ve çözüm bulunacağına inandığını, ekonomik faaliyetler açısından elde edilen gelişmelerin de yükselmeye devam edeceğini, gerçekleştirilen toplantı sonuçlarına göre iki ülke arasında önemli sözleşmelere imza atılacağını belirtti.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.