AB Komisyonu’ndan Yeni Düzenleme Kararı! Menkul Kıymetler Artırılacak!

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, yeni bir devlet tahvili teminatlı menkul kıymetler kurulması teklif edildi.

Avrupa Birliği Komisyonu, Euro bölgesinde yeni bir devlet tahvili oluşturmak için kolları sıvadı. Komisyon tarafından dün yapılan açıklamaya göre devlet tahvili teminatlı menkul kıymetlerin kurulması konusunda düzenleme teklifi yapıldı. Yapılan bu düzenleme teklifine göre Euro Bölgesi’nde yer alan tüm ülkelerin sahip olduğu ekonomi boyutlarına uygun olarak, yeni devlet tahvilleri tarafından desteklenen menkul kıymetler hazırlanacak. Hazırlanacak olan bu menkul kıymetler de, Euro Bölgesi’nde yer alan ülkelerine ait tahvil portföyü bulunan özel kuruluşlar tarafından sunulacak.

Yeni Menkul Kıymetler Piyasa Araçlarında Çeşitlilik Hedefliyor!

Euro Bölgesi, AB ülkelerinin ekonomisine can katacak yeni bir düzenleme için hazırlanıyor. AB Komisyonu tarafından yapılan düzenleme teklifi ile birlikte her AB ülkesi, kendi ekonomisine uygun bir menkul kıymet hazırlığına başlayacak. Hazırlanacak olan yeni menkul değerlerin hepsi, yatırım fonlarına, sigorta şirketlerine ya da bankalara teslim edilerek, yatırımcıların bireysel ya da kurumsal portföylerinde çeşitlilik yaratmak ve daha uyumlu finansal piyasa şartları elde etmek adına önemli bir destek noktası görevi görecek.

AB Komisyonu tarafından sunulan düzenleme teklifinin hayata geçmesi ile birlikte küçük ve büyük ölçekli yatırımcıların her biri, daha yüksek ya da daha düşük riskli menkul kıymet satın alma işlemi gerçekleştirebilecek. Teklifin yasalaşması için Avrupa Birliği Konseyi, Avrupa Birliği Komisyonu ve Avrupa Parlamentosu arasında üçlü bir görüşme gerçekleştirilecek. Yapılacak görüşme sonrasında tarafların bir metin üzerinde uzlaşması ile birlikte, tüm kurumların onayı alınıp, teklif yürürlüğe sokulacak.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.