İtalya’da Yeni Başbakan Kim Olacak?

İtalya’da yeni hükümeti kurma konusunda anlaşma sağlayan 5 Yıldız Hareketi ve Lig Partisi, açıklanacak olan yeni başbakanın iki partiye de üye olmaması konusunda anlaşmaya varmıştı. İkili koalisyonun göstereceği yeni başbakan olarak İtalyan halkı tarafından pek tanınmayan bir hukuk profesörünü göstereceği ifade ediliyor.

Avusturya Merkez Bankası Başkanı Ewald Nowotny tarafından yapılan açıklamaya göre, İtalya’da 5 Yıldız Hareketi ve Lig Partileri tarafından kurulması beklenen yeni hükümetin, potansiyel politika değişiklikleri barındırması sebebiyle ekonomik olarak bir risk barındırdığını ve tedirginlik yarattığını ifade etti.

Avrupa Merkez Bankası’nın üyesi olan, aynı zamanda Avusturya Merkez Bankası Başkanı olan Ewald Nowotny, İtalya’da kurulması beklenen hükümet hakkındaki değerlendirmelerini iletti. İltayan hükümetinin 5 Yıldız Hareketi ve Lig Partileri tarafından kurulacağını belirten Nowotny, bu hükümet kurulmasının politik belirsizlikler ortaya çıkartması, politika değişikliklerine gidilmesini tetiklemesi seebiyle bir tedirginlik ortamı oluşturduğunu ifade etti. Kurulacak olan yeni İtalyan hükümetinin söylemlerinin uygulamaya geçmesi ya da geçmemesi aşamasında yakın takip yapılması gerektiğini belirten Nowotny, uygulamaların gazetelerde yazana göre daha akılcı bir yaklaşımla gerçekleştirilmesini umduğunu ifade etti.

İtalya’da Başbakan Kim Olacak?

İtalya’da hükümet kurulması için bekleniyor. Koalisyon hükümeti kurulması adına anlaşma yapan 5 Yıldız Hareketi ve Lig Partisi, kimi başbakan adayı gösterecek sorusu büyük bir merak taşıyor.

5 Yıldız Hareketi’nin lideri olan Luigi Di Maio ve Lig Partisi’nin lideri olan Matteo Salvini, yeni başbakan yapılacak kişinin iki partiye de üye olmaması gerektiği konusunda anlaşmıştı. İki liderin yeni başbakan olarak seçilen kişiyi bugün içerisinde Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella’ya bildirmesi gerekiyor. İkilinin üzerinde karar kıldığı yeni İtalya Başbakanı ise 54 yaşında olan hukuk proföserü Guisehhe Conte olarak konuşuluyor.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.