Yaz Saati Uygulamasının Kaldırılması Avrupa Parlamentosu’nda Kabul Edildi!

Avrupa Parlamentosu yaz saati uygulamasının kaldırılması hakkındaki yasa tasarısını kabul etti.

Karar Oy Birliği ile Kabul Edildi

Avrupa Parlamentosu tarafından yaz saati uygulaması ile ilgili yasa tasarısını oy birliği ile kabul etti. Oylanan karar Avrupa Birliği Komisyonu’nda da kabul görmesi halinde uygulamaya alınacak. Avrupa Birliği’ne üye olan ülkelerde yaşayan 510 milyon kişiyi ilgilendiren bu karar Avrupa birliği Komisyonu’nda da oylamaya sunulacak.

Yaz Saati Uygulaması Kararı Genel Kurul’da Ele Alındı

Kısa adı AP olan Avrupa Parlamentosu uzun süredir devam eden tartışmalardan sonra yaz saati uygulamasının kaldırılması hakkındaki yasa tasarısını oylamaya sundu. Yasa tasarısı oy çokluğu ile AP’de kabul edildi. AP Genel Kurulu’nda, Avrupa Parlamentosu Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı ve Yeşiller Partisi Milletvekili Karima Delli’nin koordinasyonunda hazır hale getirilen yaz saatinde yapılacak olan değişikliklerin incelenmesi ile ilgili rapor ve karar tasarısı masaya yatırıldı.

Yasa Tasarısı 384 Oyla Kabul Edildi

AP Genel Kurulu’nda yaz saati uygulamasının yarar sağlayıp sağlamayacağı hakkında uzun süre tartışmalar yaşandı. Tartışmalardan sonra yapılan oylamaya 549 milletvekili oy kullandı. Oylamada 153 milletvekili ret, 384 milletvekili kabul oyu verirken, 12 milletvekili de çekimser oy kullandı.

AB Vatandaşları da Bunu İstiyor

Avrupa Parlamentosu’dan gerçekleşen tartışmalarda birçok milletvekili yapılan incelemelerin sonunda her mart ayının son haftasında ileri alınan ve ekim ayı içinde tekrar geri alınan yaz saati sisteminin insanların sağlığı üzerinde olumsuz etkiler bıraktığı ile ilgili fikir beyan ettiler. Kararın hazırlanmasında liderlik eden Karima Delli yaptığı konuşmada yaz saati uygulamasının kaldırılması ile ilgili karara destek veren milletvekillerinin Avrupa Birliği ülkelerinde yaşayan vatandaşların duygularına tercüman olduklarını söyledi.

Yaz Saati Uygulaması Trafik Kazalarını Artırıyor

Karara destek veren milletvekilleri tarafından tartışmalar sırasında yapılan konuşmalarda yaz saati uygulamasının pek çok sakıncası olduğu, karanlık ve yorgunluk nedeniyle trafik kazalarının daha çok yaşandığı belirtildi. Yol Güvenlik Ajansı saat değişimlerinin yapıldığı günden sonraki gün 17:00 – 19:00 saatleri arasında yaşanan trafik kazalarının yüzde 40 oranında arttığını bildirirken, kısa adı ACHED olan Yaz Saati Uygulamasına Karşı Mücadele Derneği de bu uygulamanın artık eskiye göre daha az enerji tasarrufu sağladığını açıkladı.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.