Türkiye’nin Washington Büyükelçisi: ABD Artık PKK’ya Silah Vermekten Vazgeçmeli!

turkiyenin-washington-buyukelcisi-abd-artik-pkkya-silah-vermekten-vazgecmeli

Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, Amerika’daki PBS adlı kanalda yayınlanan News hour adlı, sunucusunun  Judy Woodruff olan programa konuk oldu.

Türkiye PKK Yüzünden Çok Acılar Çekti

Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç katıldığı televizyon programında çarpıcı açıklamalarda bulundu.  Serdar Kılıç, Türkiye’nin PKK terör örgütü yüzünden çok büyük acılar çektiğini, önümüzdeki dönemlerde buna benzer bir senaryonun Suriye’nin kuzey bölgesinde oluşacak bir tehditle yeniden yaşamak istemediğini, terör örgütünün Türkiye’nin sınırını ve ulusal güvenliğini direk olarak etkilediğini söyledi.

ABD Savunma Bakanı YPG-PYD İlişkisini Kabul Etmişti

Büyükelçi Serdar Kılıç, Türkiye’nin hangi sebeplerle Suriye’nin kuzey bölgesinde PYD’nin yapılanmasına izin vermediğini açıkladığı konuşmasında YPG-PYD adlı oluşumunun terör örgütü PKK’nın bir uzantısı olduğunu, hatta YPG’nin direk olarak PKK’nın kontrolü altında olduğunu, örgüt yöneticilerinin Kandil Dağı’ndan geldiğini söyledi. Serdar Kılıç, 2016 yılında düzenlenen ABD Kongresi’nde Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham tarafından o dönem ABD Savunma Bakanı olan Ash Carter’e YPG ile PKK arasında bir bağ bulunup bulunmadığının sorulduğunu, Savunma Bakanı’nın da bu bağın olduğunu kabul ettiğini de hatırlattı.

Rakka Şu Anda Başka Bir Terör Örgütünün Elinde

Serdar Kılış bir terör örgütü ile savaş halinde iken bir diğer terör örgütü ile işbirliği içinde olmanın yanlış bir strateji olduğuna da dikkat çekerek Amerika’nın Suriye’de bu yanlış yaptığını, DEAŞ’ın elinden Rakka’nın kurtarıldığının söylendiğini, ancak kentin şu anda bir diğer terör örgütünün elinde olduğunu, Türkiye’nin NATO ülkeleri arasında ikinci büyük orduya sahip ülke olduğunu, Amerika’nın da Suriye konusunda Türkiye ile ortak çalışmayı seçebilseydi doğru karar vermiş olacağını da belirtti.

Amerika Artık Spesifik Adımlar Atmalı

Programda kendisine yöneltilen olası bir Münbiç operasyonunda Türkiye ve Almanya askerlerinin karşı karşıya gelebilecek olması ile ilgili ne düşündüğü sorusuna Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç Türkiye ile Almanya’nın çok uzun zamandır müttefik olduğunu ve işlerin o noktaya geleceğini düşünmediğini söyleyerek cevap verdi. Kılıç ayrıca ABD tarafından artık bazı spesifik adımlar atılması gerektiğini, ülkenin PYD-PKK terör örgütüne destek vermekten vazgeçmesi gerektiğini, bu örgütün Türkiye için büyük bir tehdit oluşturduğunu, örgüt tarafından Türkiye’ye karşı kullanılan silahların çoğunun Amerika tarafından verilen silahlar olduğunu da sözlerine ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.