Hükümet İkinci Kapanışını Gerçekleştirdi!

Amerika Birleşik Devletleri’nde federal hükümet, henüz aradan bir ay dahi geçmeden yeniden kısmen kapandı.

ABD’de gerek senatonun, gerekse kongrenin aslan payına sahip olan federal hükümet, henüz aradan bir ay geçmeden bu yılın ikinci kapanışını gerçekleştirdi.

Denetimi Devlet Başkanı Donald Trump’ın elinde olan federal hükümet ile beraber kamu kurumlarının kapanmasına engel olacak geçici bütçe, ABD Senatosu’nda onaylanmadı. Hükümetin kapanması ile de mecburi olmayan bütün federal faaliyetlerin durdurulmuş olması manası taşıyor.

Yaşanan bu gelişmeler ile beraber federal hükümetin kapanmak mecburiyetinde kaldığı Amerika’da geçici bütçe problemi çözüme kavuşuncaya dek, mecburi olmayan bütün federal faaliyetlere son verilecek.

ABD vatandaşlarının “government shutdown” şeklinde nitelendirdikleri “hükümet krizi” sebebiyle yaklaşık olarak 2 milyon civarındaki federal hükümet personelinden yüzde 40’ı ücretsiz olarak zorunlu izin kullandırılmak durumunda kalacak.

10 Milyar Dolara Mal Olacak

Söz konusu olan bu geçici bütçe krizinin çözüme kavuşturulamayıp uzatılması halinde ise, bu durum ABD ekonomisine 10 milyar doların üzerinde bir maliyete sebep olacak.

Elde edilen bilgilere göre Amerika Birleşik Devletleri’nde en son 95 – 96 yıllarında toplamda 21 gün boyunca devam eden hükümet krizi yaşanırken, yaklaşık olarak 18 yılın ardından bugün meydana çıkan yeni bir geçici bütçe krizi sebebiyle, gazilik ve emeklilik ödenekleri tehir edilecek, vize ve pasaport işlemleri ise kriz çözülene dek yapılmayacak.

Mecburi Hizmetler Devam Edecek

Söz konusu olan bu hükümetin kepenk kapatması süresince hava ve gıda denetimleri gibi zorunlu çalışmalar sürdürülürken, aynı zamanda güvenlik güçleri, itfaiyeler, sağlık birimleri, Ulusal Orman Hizmetleri Başkanlığı ve posta çalışanları da çalışmaya devam edecekler.

Bunun haricinde Savunma Bakanlığı askeri üniformaya sahip olan personelin normal çalışmalarını sürdürmesi talep edilirken, sivil personeller ise ücretsiz izin kullanmaya mecbur olacak.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.