Euro Bölgesi’nin Büyüme Beklentileri Yukarı Çekildi!

Avrupa Birliği Komisyonu, Euro Bölgesi’ne yönelik büyüme beklentilerini yukarı çekti. Euro Bölgesi’nin bu dönemde dünya çapında yaşanan ekonomik krizin ardından en hızlı büyümesini gerçekleştireceği bekleniyor.

AB Komisyonu, Euro Bölgesi’nin büyüme beklentilerine yukarı yönlü revize etti. Bölge’nin, dünya çapında yaşanan ekonomik krizin ardından ilk kez hızlı bir büyüme kaydedeceği üzerinde beklentisinin olduğunu ifade eden komisyon, içlerinde yüksek varlık fiyatlarının da dahil olduğu risklerden dolayı uyarıda bulundu.

AB Komisyonu, bugün itibari ile açıklamış olduğu “Avrupa Ekonomik Tahminleri Kış 2018” raporuna göre, Euro Bölgesi’nin bu yıl gerçekleştireceği GSYH büyüme beklentileri yüzde 2,1 iken, 2,3 şeklinde revize etti. Önümüzdeki yıla ait olan ekonomik büyüme beklentisini ise yüzde 1,9 iken yüzde 2 olarak revize etti.

AB Komisyonu söz konusu olan bu raporda, içlerinde Türkiye’nin de yer aldığı AB Adayı ülkeler hakkında hiçbir görüşünden bahsetmedi.

Almanya’nın Beklentisi 2,3 Şeklinde Revize Edildi

Öte yandan bahsi geçen bu rapora göre Avrupa Birliği’nin en büyük ekonomisine sahip olan Almanya için bu yıla ait olan büyüme beklentisini 2,1 iken, 2,3’e yükselten Komisyon, gelecek yıla ait olan beklentilerini ise yüzde 2’den, 2,1’e yükseltti.

İngiltere içinse yüzde 1,3 olan bu yılın büyüme beklentisini yüzde 1,4 şeklinde revize eden Komisyon, gelecek yılın beklentisinde ise değişiklik yapmadı. Ayrıca Fansa için de bu yılın beklentisine yüzde 2, gelecek yılın beklentisini ise yüzde 1,8 şeklinde yukarıya çekti.

Gelecek Yıl Enflasyon Tahminleri Değişmedi

Söz konusu olan bu rapora göre ayrıca Euro Bölgesi’nin bu yıla ait olan enflasyon beklentileri yüzde 1,4 iken yüzde 1,5’e çıkarılırken, gelecek yılın beklentisinde değişiklik yapılmadı. AB-28’e ait olan bu yılın beklentilerinde ise yüzde 1,7’den 1,9’a çıkarılırken, gelecek yıl tahmininde de değişikliğe gidilmedi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.