Zorunlu Deprem Sigortası Primleri Revize Edildi!

Zorunlu Deprem Sigortası (DASK) için ödenen asgari prim tutarı geçekleştirilen çalışmalar neticesinde revize edilerek Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanmasının ardından yürürlüğe girdi.

T. C. Hazine Müsteşarlığı tarafından gerçekleştirilen “Zorunlu Deprem Sigortası Tarife ve Talimat Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliği” Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yerini almasının ardından yürürlüğe girmiş oldu.

Söz konusu olan bu Hazine Müsteşarlığı’nın zorunlu deprem sigortası tarifesindeki değişikliğe göre, 31 Aralık 2016 tarihli ve 29 935 tekrar sayılı Resmi Gazete’de yer alan “Zorunlu Deprem Sigortası Tarife ve Talimat Tebliği”nin 2’inci maddesine ait ilk fıkranın son cümlesi değiştirildi.

Yeni Asgari Prim Tutarı Bugünden İtibaren Geçerli Kılındı

Bugünden itibaren geçerli kılınan söz konusu bu tebliğe göre, zorunlu deprem sigortasında ödemeye konu olan asgari sigorta primi miktarı, 1’inci bölge için 95, 2’ici bölge için 70, 3’üncü bölge için 55, 4’üncü bölge için 45 ve 5’inci bölge için de 35 TL’den aşağı olmayacak şekilde revize edildi.

Azami Teminat Tutarı 170 Binden 190 Bine Revize Edildi

Gerçekleştirilen bu değişiklik ile ayrıca Zorunlu Deprem Sigortası (DASK) çerçevesinde, herhangi bir mesken adına verilebilecek en yüksek tutar teminat değeri, yapı cinsinde olan değişiklikler gözetilmeksizin 170 bin Türk Lirası’ndan 190 bin Türk Lirasına revize edildi.

Öte yandan söz konusu olan bu tarife değişikliği kapsamında, sigorta tutarı hesabında temel metrekare değerlerinde de düzenleme yapıldı. Bahsi geçen bu düzenlemeye göre, bugünden itibaren çelik, karkas ve betonarme yapılar adına ödenecek olan sigorta bedeli 890 TL, yığma kagir yapılar adına 635 TL, geriye kalan yapılar adına ise 310 TL olarak gerçekleşti.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.