Döviz Kurundaki Artış Müteahhitleri İsyan Ettirdi

Döviz Kurundaki Artış Müteahhitleri İsyan Ettirdi
Döviz Kurundaki Artış Müteahhitleri İsyan Ettirdi

İnşaat sektörü, uzun bir süreden bu yana hem demir fiyatlarının yükselmesi hem de çimento alanındaki tekelleşme süreci ile beraber müteahhitleri isyan ettirdi.

Döviz kurunun son günlerde yaşadığı büyük dalgalanma sonucu her artış sonrasında yapılan zamlar ve düşüş sonrasında indirim gelmemesi nedenleri ile, çalkantılı günler geçirmeye başladı. Demir ve çimento fiyatlarının döviz kurunda meydana gelen yukarı yönlü hareketin ardından tekrardan zamlanması, ortalama fiyatları da artırdı. Beton sektöründe iddialara maruz kalan kartelleşme süreci ile beraber tekrardan gündeme gelirken, konu ile ilgili konuşanlar adeta isyan etti, eleştiriler ardı arkasına geldi.

Müteahhitler Şikayetçi

Müteahhitler Şikayetçi
Müteahhitler Şikayetçi

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, döviz kuruna bağlı olarak meydana gelen artışlar sonrasında konu ile ilgili açıklamalar yaptı. Tellioğlu, son dönemlerde yapılan zamları sert bir dille eleştirirken müteahhitler olarak en çok şikayetçi oldukları konuların başında zamların geldiğini dile getirdi. Piyasada ileriye dönük planın yapılamadığını belirten Tellioğlu, son dönemlerde beton ve demirin büyük bir zam aldığını vurguladı.

Sektöre Darbe Vuruyor

Sektöre Darbe Vuruyor
Sektöre Darbe Vuruyor

Tellioğlu yapılan zamların sektöre büyük darbeler vurduğunu söyleyerek dövizin düşüş yaşadığı dönemlerde bile zamlardan vazgeçilmediğini söyledi. Yukarı hareketliliğin başlaması ile beraber yine zam geldiğini söyleyen genel başkan, özellikle Gaziantep ve Kahramanmaraş gibi şehirlerde betonda tekelleşme sürecinin olduğunu dile getirerek inşaat sektörünün olumsuz etkilendiğini söyledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.