Konut Satışlarına Yüzde 30 Zam mı Geliyor?

Konut Satışlarına %30 Zam mı Geliyor?
Konut Satışlarına %30 Zam mı Geliyor?

Genel Direktör Orkun Efe Kurtuluş yeni yıl ile birlikte emlak sektöründe zam yaşanacağını dile getirmişti. Kurtuluş’un yaptığı son açıklamaya göre 2021 yılının ikinci çeyreğinde konut satışlarına zam gelecek ve zam oranı %30’u bulacak. Yapılacak olan zamdan sonra emlak sektörünün ne şekilde etkileneceğini ise zam yapıldıktan sonra göreceklerini sözlerine ekledi.

Gayrimenkul sektöründe maliyetler artmıştı. Maliyetlerin artması ile birlikte konut satışlarının fiyatlarında da artış yaşanacağı tahmin ediliyordu. Yapımı biten inşalar başta olmak üzere boş olan dairelerin sayısında ciddi bir azalma vardı. Oturmaya hazır dairelerdeki azalmanın yanı sıra taleplerde bir değişiklik olmaması konut satışlarının fiyatlarında zam yapılacağı tahminini ortaya çıkardı.

Konutların Azalması Konut Satışlarının Fiyatına Zam Yapılmasına Neden Oluyor

Konutların Azalması Konut Satışlarının Fiyatına Zam Yapılmasına Neden Oluyor
Konutların Azalması Konut Satışlarının Fiyatına Zam Yapılmasına Neden Oluyor

Genel Direktör Orkun Efe Kurtuluş daha önce yapımı bitmiş inşalardaki boş daire sayısının hızla azaldığını dile getirmişti. Oturmaya hazır dairelerdeki azalmanın yanı sıra talep seviyesinde bir düşüş yaşanmaması dairelerin satış ücretlerinde bir artış yaşanacağının göstergesi demişti. 2021 yılına girildiğinde %30’a varan bir zam gelebileceğinin sinyalleri verilmişti. Kurtuluş’un konu ile ilgili yapmış olduğu son açıklamaya göre inşaların maliyet ücretlerinde bir artış yaşandı. Hem maliyetlerde artış yaşanması hem de hazır konut seviyesinde bir düşüş yaşanması ve talebin yüksek olması konut satış fiyatlarına zam gelmesine sebep olacak. Tüm bu artışlardan emlak sektöründeki gayrimenkul firmalarının olumsuz etkilenmemesi için ise gomeed.com platformu ile yanlarında olduklarını dile getirdi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.