Yeni Haftada Konut Kredisi Faiz Oranlarında Son Durum!

Yeni Haftada Konut Kredisi Faiz Oranlarında Son Durum!

Yeni Haftada Konut Kredisi Faiz Oranlarında Son Durum 

Bankaların kredi faiz oranları son haftalarda oldukça durağan bir seyir izliyor. Konut kredisi faiz oranları yeni haftaya iyi mi başladı?

Konut kredisi faiz oranları ortalama 4 ay süresince siyaset faizlerinde yaşanmış olan indirim etkisinden de destek alarak hem kamu bankalarında hem de hususi bankalarda hızla düşüş eğilimine girdi. Ekim ayının ilk haftasına kadar devam eden söz kosu eğilim ile konut kredisi faiz oranları 13 ay sonrasında ilk kere %1’ in altına kadar geriledi.

Kredi faiz oranlarında yaşanmış olan seri indirimler Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyindeki terör koridorunu kesmek için başlatmış olduğu Barış Pınarı Harekatı sonrası  hem yükselen döviz kuru hem de ABD’den gelen yaptırım tesiri ile durdu. Türk Lirasında kısa süreli yaşanmış olan kıymet kaybı, borsada yaşanmış olan düşüş sonrası bazı bankalar konut kredisi ve gereksinim kredisi faiz oranlarında artış uyguladı.

Geçtiğimiz hafta ABD heyeti ile Ankara’da meydana getirilen antak kalma sonrası döviz kurunda sert düşüş ve borsada kayıpların tekrardan kazanılması ile kredi faiz oranlarındaki artışlarda durarak faiz oranları haftayı durağan kapattı.

Yeni haftada döviz kurundaki durum ve Merkez Bankası’nın perşembe günü açıklayacağı Ekim ayı Para Politikası Faiz oranları kredi faizlerindeki durumu belirleyecek. Faiz oranlarındaki hereketin aşağı ya da yukarı yönlü seyrinin hafta içinde belli olması planlanıyor.

21 Ekimle süregelen haftada bankaların tabela konut krdisi faiz oranları averajı %1.47 seviyesinde seyrediyor. En düşük konut kredisi faiz oranı ise Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank’ın sunmuş olduğu %0.99 seviyesinde. Hususi bankalarda ise en düşük konut kredisi seviyesi %1.11 düzeyinde.

KrediPazari.com’un araştırmalarına nazaran 21 Ekim itibariyle 100.000 TL tutarda konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin 10 yıl vadede aylık ödemeleri ortalama 1.420 TL oluyor. Kredinin harcamalar hariç toplam geri ödemesi ise 171.000 TL’ ye karşılık geliyor.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.