Ev Alacaklar için Mahkemeden Emsal Kararı Çıktı!

Ev Alacaklar için Mahkemeden Emsal Kararı Çıktı!
Ev Alacaklar için Mahkemeden Emsal Kararı Çıktı!

Gelen emsal kararı üzerine ev alıp teslim alamayan on binlerce vatandaş için karar güncellenmeye alındı ve hukukçular üzerinden benzer sorun yaşayan kişiler de aynı şeyi yaşayabilir görüşünde.

İlk olarak İstanbul olmak üzere birden çok il bazında yarım kalan konut projeleri üzerinden belirlenen durumda söz konusu projeler tüketiciler için önemli olacak şekilde zarara uğratmada büyük bir faktör. Tüketici evini alamadığı zaman hem şirkete hem de bankaya ödeme yapmak üzere borçlandırılıyor. Bu noktada yenilenen emsal kararı hemen hemen herkesin merakla beklediği bir güncelleme oldu.

Emsal Kararı ile Ev Sahibi Olanlar Netlik Kazandı!

Emsal Kararı ile Ev Sahibi Olanlar Netlik Kazandı!
Emsal Kararı ile Ev Sahibi Olanlar Netlik Kazandı!

Benzer durumda sorun yaşayan kişiler olarak biyoteknoloji şirketinde CEO görevini üstlenen Özge Göktekin olmuş oldu. Göktekin bu sayede ellerini teslim etmeyen inşaat şirketlerine kredi alınan bankaya yönelik girişilen hukuk mücadelesi ile sonuçta kazanan oldu.

Göktekin, tüketici mahkemesi kararının ardından gözlerde çevrilen kritik istinaf mahkemesinde haklı görüldü. Projede yarım kalan şirket üzerinden ödeme ile peşinatta banka ile yapılan ödemelerde faizle tüketiciye yönelik iadelerin yapılmasına karar verildi. Bitmeyen dairelerden de banka da sorumlu tutuldu.

Özge Göktekin Süreci Açıklığa Kavuştu

Özge Göktekin Süreci Açıklığa Kavuştu
Özge Göktekin Süreci Açıklığa Kavuştu

Göktekin 2015 yılı döneminde İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi ile yapılan 18. Hukuk Dairesi’nin kararına göre, bir ev almaya karar vermesinin ardından yaptığı araştırma sonrasında Dumankaya İnşaat AŞ’nin Esenyurt’daki bir projesinde karar vermiş oldu.

Taraflar toplamda 141 bin TL olarak değerlendirilen bir daireye göre 29 Mart 2015’te sözleşme imzalayarak 34 bin 250 TL’yi nakit belirlenen peşinat bedeli olarak şirkete ödedi; 105 bin 750 TL de banka kredisi kullandı.

Anılan kredi üzerinden şirket ile konut projesi üzerine anlaşması yapan katılım bankasının üzerine yapılan sözleşmeye göre, daire 31 Ağustos 2017’de teslim edilmek üzere yapılmıştı.

Göktekin, kredi üzerinden yaptığı ödemede 15 Temmuz 2016 darbe girişiminin zamanında Dumankaya İnşaat’a da kayyum atandı ve TMSF denetiminin olmasıyla şirkette yarım kalan projeler arasında Göktekin projesi de olmuş oldu. Verilen İSTİNAF mahkemesi kararına göre de inşaat şirketleri bu karara red cevabı verdi ancak itirazda istinaf mahkemesi yeniden bir karar alarak Göktekin’in, şirket ve banka ile yaptığı sözleşmeleri iptal etti. Son anda ise Göktekin tarafından verilen paranın tam olarak 81 bin 214 lira olarak da geri iadesini de içerdi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.