İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı Yönetmeliği Değişti!

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı Yönetmeliği Değişti!
İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı Yönetmeliği Değişti!

İş yeri açma ve çalışma ruhsatı taşınmaz ticaretleri yapan emlak ofisleri de dahil olmak üzere ikinci el motorlu kara taşıt ticareti yapan oto galericiler, motorlu araç eksperleri, motorlu kara taşıtı kiralama yapan araç kiralama ofisleri, eğlence yerleri ile enerji sanayii işyerleri için zorunlu olarak yapılacak olan yönetmelikte değişti.

Koronavirüs salgını baz alınarak işyeri açma ve çalışma ruhsatı alanında zor durumda olan esnaflar adına durum daha da zorlaştığı için uzun süre yönetmelikte değişime gidilmesi talebi kabul edildi. Bu durumda belirli olan sektörlerde hizmet veren işyerleri için geçerli olacak şartlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile ertelenmiş oldu.

Koronavirüs salgını nedeni ile zor durumda olan esnafın daha da zor bir duruma düşeceği belirtilerek uzun süredir talep edilen yönetmelik değişikliği yapılmış oldu. Böylelikle belirlenen sektörlerde hizmet gösteren işyerleri için aranılacak olan zorunluluklar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile ertelenmiş oldu.

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı Değişikliğinde Karar 4313 Maddesi

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı Değişikliğinde Karar 4313
İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı Değişikliğinde Karar 4313

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imza attığı İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 30 Temmuz’da Resmi Gazete ile yayınlandı ve yürürlüğe girmiş oldu.

Yürürlükte bulunan yeni yönetmeliğe karşı Bakanlar Kurulu tarafından onay gelmesi ile 31 Temmuz 2021 döneminde tam olarak yürürlüğe giriyor. Önceki yönetmeliğe göre 6.maddesinde değişiklik yapılmış oldu ve son 1 sene içinde daha uzatılma kararı alındı bu da 31 Temmuz 2022 olarak belirlendi.

6. Madde Değişikliği

6. Madde Değişikliği
6. Madde Değişikliği

Bu Yönetmeliğin eki (EK-1)’de yer alan Sıhhi Müesseseler için Sınıflama ve Özelliklerine Göre Aranılacak Nitelikler” kısmının “H-Tiyatro, Sinema, Düğün Salonu, Sirk, Lunapark, Gösteri Merkezi ve Diğer Parklar” bölümüne eklenen “f) Açık ve kapalı alanlarda bulunan oyun, eğlence, su, spor ve macera parkları ile teleferikler” alt bölümü hükümleri ile aynı kısma eklenen “O- Taşınmaz Ticareti” bölümü hükümlerine,

(EK-2)’de yer alan “Gayrısıhhi Müesseseler Listesi” kısmının “C) Üçüncü Sınıf Gayrısıhhi Müesseseler” bölümünde değiştirilen “1- Enerji Sanayi” alt bölümü hükümleri ile aynı bölümün “8-Diğerleri” başlıklı alt bölümüne eklenen madde ve alt madde hükümlerine, aykırı durumlar, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 3 ay içinde (Değişiklik sonrası: 31/7/2021 tarihine kadar) anılan hükümlere uygun hale getirilir.”

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.