Kendi Evi Olsun İsteyenlere Bankalardan Fırsat Geldi!

Kendi Evi Olsun İsteyenlere Bankalardan Fırsat Geldi!
Kendi Evi Olsun İsteyenlere Bankalardan Fırsat Geldi!

Kendine ev alma isteyen kişilere özel bankalardan fırsat tam olarak pazartesi gününde özel olarak atak ile geldi ve faizlerde düşüş yaşandı.

Ev sahibi olmak isteyenler için bu zamana kadar yapılan zamlarda geri plana düşen ev almalarında yaşanan düşüş sonrasında bankalardan fırsat geldi ve özel bir davranışla faiz oranlarında düşüş yapıldı.

Ev sahibi olmak isteyen kişilerin ilk başvuruda bulunduğu yer olan kredili ödeme planında ev alabilmek için nakit birikimi yapamayan kişiler için ikinci bir yol olmuştur. Toplu parası olmayan vatandaşların da bankalardan krediyi kolay alabilmesi ve ödemesi için bankalardan fırsat geldi ve aylık ödeme planlarında faizlerde düşüş yapıldı.

Bankalardan Fırsat Faizler Üzerinden Geldi!

Bankalardan Fırsat Faizler Üzerinden Geldi!
Bankalardan Fırsat Faizler Üzerinden Geldi!

Ev almak için adım atanlara bankaların sundukları faiz oranları bir süredir çok yüksek seviyelerde yer aldığından geri planda kalan ev alma planları son dönemlerde gelen ek adımlar dahil olunca bu durumda bazı bankalar faiz oranlarını düşürdüler. Kamu bankaları konut kredisinde ön planda yer alırken son indirimler sonrasında özel bankalar da düşük faiz sağlamaya başladı ve şimdi sıralama bankalar tarafından merak edilen konular arasında.

Temmuz ayı son döneminde de dahil olmak koşuluyla Ağustos ayının ilk günleri de geçerli olacak şekilde en düşük faizli konut kredisi bir kamu bankasında yer aldı ve Vakıfbank tarafından elde edilen konut kredisinde enerji sınıfı ele alınarak düşük faiz sunumuna geçildi.

Vakıfbank burada hizmete koyduğu imkanlarda ev alma hayali olan müşterileri için tam olarak henüz sonlanmamış veya yapımı hala devam eden A ve B sınıfı enerji verimli konutlar için geçerli olan oranları sunuyor. Bu alanda da müşteriler A sınıfı enerji kimlik belgesine sahip konutlar için yüzde 1.25 oranla, B sınıfı enerji kimlik belgesine sahip konutlar için ise yüzde 1.35 faiz oranıyla kredi imkanıyla karşılaşıyor.

Banka bu konutlara yönelik yüksek kredi limiti uygularken yapılan bilgilendirme açıklamalarında kampanya ile enerji performansına göre A sınıfı konutlar için ekspertiz değerinde maksimum %90’ına, B sınıfı konutlar için ise ekspertiz değerinde de 500.000 TL’ye kadar maksimum %90’ına, 500.000TL üzerinde olan durumlarda ise maksimum %85’ine kadar konut kredisi kullanılabileceği açıkladı.

Banka Konut Kredisi Listesi

Banka Konut Kredisi Listesi
Banka Konut Kredisi Listesi

Kampanyasız ve her müşteri her konut için geçerli oranlar tam olarak Temmuz sonundan Ağustos ayının başı için geçerlidir.

  • Vakıfbank, Ziraat Bankası, Yapı Kredi Bankası’nın 120 ay vadeli konut kredisi güncel faiz %1.37,
  • Halkbank ev alacak müşterileri için %1.38 faizle kredi,
  • Akbank faiz oranlarında yaptığı güncelleme sonrası müşterilerine %1.39 faizle konut kredisi,
  • Türkiye İş Bankası’nın 10 yıl geri ödeme planıyla sunduğu konut kredisi faiz oranı %1.41,
  • Faizsiz Bankacılık ile ev alacaklar için Ziraat Katılım Bankası %1.41,
  • Vakıf Katılım Bankası ise %1.43 kar payı ile konut finansmanı sağlıyor.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.