Uzmanlar Uyardı! Petrol Fiyatları 80 Dolara Çıkabilir!

Uzmanlar Uyardı! Petrol Fiyatları 80 Dolara Çıkabilir!

Uzmanlar uyardı. Yıl sonunda petrol fiyatları zirveye çıkabilir!

Uzmanlar petrol fiyatları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Son 4 senedir ilk defa petrol fiyatları 60 dolar seviyesinin üzerinden yeni yıla giriş yaptı. İran’da yaşanan politik sorunlar sebebi ile de 2018 sonunda fiyatların 80 dolara kadar çıkabileceği açıklandı.

Major üreticilerde meydana gelen kesintiler, Aramco’nun halka arzı ya da diğer politik nedenlerden ötürü petrol fiyatları 2018 yılı sonunda artabilir diye değerlendirmede bulunan uzmanlar, bu konuda da araştırmalarda bulunduklarını açıkladılar.

2018 Geriş Dönüş Senesi Olacak

2018’in petrol için geri dönüş senesi olacağını ifade eden Uzman Chong, bu nedenle de petrol fiyatları için 80 dolar beklentilerinin olduğunu söyledi.

Petrol Fiyatları Son 2 Yılın Zirvesinde!

Geçtiğimiz salı günü petrol fiyatları 67 dolar seviyesinin üzerine yükseldi. Bu rakam son 2 yılın en yüksek seviyesiydi.

Brent tipi ham petroldeki son 6 aylık dönem baza alındığı zaman yüzde 35 oranındaki rallinin devam edeceğini söyleyen uzmanlar, brent petrolün varil fiyatının İran’daki politik sorunlar olduğunu söylediler.

Bu yıl için günlük olarak 780.000 varil daha artışa geçebileceklerini açıklayan ABD için uzmanlar, fiyatların bu kadar yüksek olması durumunda ABD’nin bu rakamı da yükseltebileceğini söylediler.

2018 küresel petrol talebinin günlük olarak yaklaşık 1,4 milyon varile çıkması bekleniyor. Ancak Kanada ile Brezilya’daki projelerle beraber ABD’de kaya gazı üretiminin arzı karşılaması beklenmekte.

Geçen yılın sonunda ABD’nin ham petrol üretimi 9,75 milyon varile çıktı. Açıklanan raporlara göre ise hem Brent hem de WTI fonları günlük olarak 2 milyar varillik ya da 10 günlük küresel petrol talebini kontrol edebilmekte.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.