Suriye Göçü Ekonomiye Büyük Ölçüde Katkı Sağladı!

Konu ile alakalı olarak elde edilen bilgilere göre, Türkiye’de barınan milyonlarca mülteci, yaşadıkları şehirlerin ekonomisine büyük ölçüde katkı sağlıyor. Buna göre yaklaşık olarak 500 bin mültecinin yaşamını sürdürdüğü Gaziantep’te Suriyeli vatandaşlar tarafından 900 adet şirket kurulduğu belirlendi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin konu ile alakalı olarak bir takım açıklamalarda bulundu. Şahin açıklamalarında, yaklaşık olarak 50 adet sanayi kuruluşunda Suriyeli mültecilerin payı olduğunu, şehrin büyüme ve kalkınmasında mültecilerin büyük öneme sahip olduğunu ifade etti.

Yaklaşık olarak 7 yıl öncesinde Suriyelileri kabul eden Türkiye, 3,5 milyon mültecinin barınmasına imkan sağlıyor. Söz konusu olan göçmenler için 30 milyon dolar civarında harcama yapılırken, ülkelerinde yaşanan savaş sebebiyle göç etmek zorunda kalan Suriyeliler ise yaşadıkları şehirlerde hem yatırım, hem de üretim yaparak ekonomi ve istihdama fayda sağlıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, konuya istinaden yapmış olduğu bu açıklamalarında, Suriyelilerin Türkiye’ye göç etmesi canını, malını, ailesini, namusunu korumak adına mecburi bir durum olduğunu, Türkiye’nin de bu göçü yönetmek durumunda kaldığını ifade etti.

Pek Çok Alanda İş Ortaklıkları Yapıldı

Geçtiğimiz yılın oldukça verim bir şekilde geçmesinin sağlandığını dile getiren Şahin, göç edenlerin arasında bir kaç dil bilen ve akademik kariyeri olan nitelikli kişiler olduğunu hatırlatarak, bu kişilerin Türkiye’ye gelmesi ile beraber ekonomiye ve büyümeye ciddi oranda katkı sağlayacaklarına inandıklarını ve şuanki durum göz önünde bulundurulduğunda pek çok sektörde önemli iş ortaklıkları gerçekleştirildiğini belirtti.

Bayan Ayakkabısında Çok İyi Bir Başarı Sağlandı

Ağırlıklı olarak ayakkabı sektöründe oldukça iyi bir konumda olduklarını ve hatta bayan ayakkabısında Suriyeli ustalar sayesinde büyük bir başarı yakaladıklarını da anlatan Fatma Şahin, hali hazırda Ticaret Odası’na kayıtlı olan Suriyelilerin ortaklığında 900 adet şirket olduğuna, yaklaşık olarak 50 adet de sanayi kuruluşunun Gaziantep ve Suriye işbirliği ile faaliyette olduğuna dikkat çekti.

Ayrıca açıklamalarında mültecilerin ülkelerine yaptıkları geri dönüşlerden de bahseden Fatma Şahin, Elbab’a 100 bin, Cerablus’a ise 50 bin kişinin geri gittiğini, sabır gösterilerek onların dönmesi beklendiğinde, vatandaşın daha iyi bir dönem ile karşılaşacağını da açıklamalarına ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.