Şubat Ayının Kira Zamları Belli Oldu! Kiracılara Ne Kadar Zam Yapılabilecek?

subat-ayinin-kira-zamlari-belli-oldu-kiracilara-ne-kadar-zam-yapilabilecek

Bu yılın şubat ayında kiracılara ne kadar zam yapılacağı belli oldu. Ev sahipleri şubat ayında kiraları ne kadar artırabilecekler?

Kira Zam Oranları Her Ay Belirleniyor

2017 yılının şubat ayında sözleşmesini yapmış olan ev sahipleri ve kiracıların bu ay itibariyle sözleşme yenilemeleri gerekiyor. Her ay imzalanacak yeni kira sözleşmeleri için belirlenen kira zammı oranlarının şubat ayında ne kadar olacağı belli oldu. Sözleşmesini yenileyecek olan ev sahipleri ile kiracıların merakla beklediği bu sorunun cevabına haberimizden ulaşılabilir. İşte bu ayki kira zam oranları…

TÜİK Şubat Ayının Rakamlarını Açıkladı

2017 yılının ikinci ayında kira sözleşmesini yapan kiracılar ve ev sahiplerinin sözleşmelerini yeniden düzenleme vatlı geldi. Ev sahipleri tarafından kiracılara uygulanacak olan artış miktarı kısa adı Yİ – ÜFE olan Yurtiçi Üretici Fiyat Endeksi ile belirleniyor. Yİ – ÜFE her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. O ayın kira artış oranının ne kadar olacağına kısa adı TÜİK olan Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı Yİ – ÜFE’nin 12 aylık ortalamasına göre tespit ediliyor. TÜİK tarafından Yİ – ÜFE açıklandı. Böylece bu ayın kira zam oranlarının ne kadar olacağı da ortaya çıkmış oldu.

Şubat Ayında Yüzde 15.66 Kira Zammı

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre 2018 yılının ocak ayında Yİ- ÜFE geçen yılın aynı ayına göre yüzde 12.14 oranında artış gösterdi. 2017 yılının aralık ayına göre sağlanan artış ise yüzde 0.99 oldu. 12 aya ait Yİ – ÜFE ortalaması alındığında ortaya çıkan kira artış oranı 2018 yılının şubat ayı için yüzde 15.66 olarak gerçekleşti. Yani ev sahipleri bu ay yenilenen kira sözleşmelerinde yüzde 15.66 oranında zam yapabilecekler.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.