SSK ve Bağ-Kur Emeklilerine Müjde!

Memur emeklilerinin bayram ikramiye talebi KPDK’ya iletiliyor. Bahsi geçen bu düzenlemenin onaylanması halinde Bağ-Kur ve SSK emeklileri de bu kanun kapsamında dahil edilecek.

Memur emeklileri şu günlerde bir bayram ikramiyesi heyecanı içerisinde. Memur Konfederasyonlarının 2017 Ağustos’unda toplu sözleşme konusu ele alınan memur ve memur emeklileri için dini bayramlar adına talep edilen ikramiye meselesi, önümüzdeki ay gerçekleştirmesi planlanan Kamu Personel Danışma Kurulu’nda (KPDK) görüşeceği tahmin ediliyor.

 SSK ve Bağ-Kur Emeklilerine de Yansıyacak

Söz konusu olan bu talebin Kamu Personeli Danışma Kurulu’nda ele alınacak olması, memur ve memur emeklilerini olduğu kadar SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin de heyecanlandırdı. Yaşanan bu heyecan ise memur ve memur emeklileri için hayata geçirilebilecek olan bu uygulamanın SSK ve Bağ-Kur da dahil olmak üzere tüm diğer emeklileri de kapsayacağının kesin olarak görülmesinden kaynaklanıyor. Bunun nedeni de Memur-Sen tarafından daha önce yalnızca memurlar adına talep edilen promosyonun, bütün emeklileri kapsayacak şekilde uygulamaya sokulması olarak gösteriliyor.

2 Yıldır Çift Maaş İkramiye Gündemde

Gerek Ramazan Bayramı, gerekse Kurban Bayramı’nda memurlar için verilmesi talep edilen bayram ikramiyesi yaklaşık olarak 2 bin 62 Türk Lirasına tekabül ediyor. Memur emeklilerinin yanı sıra SSK ve Bağ-Kur emeklileri de bu ikramiyeyi talep ediyor. Türkiye Emekliler Derneği tarafından yapılan açıklamada ise, 2017 yılından bu yana derneklerin çift maaş ikramiyeyi gündeme getirdiği ifade edilerek, beklenenin ikramiye uygulamasının ilk etapta memur emeklileri için, sonrasında ise Bağ-Kur emeklileri için geçerli olmasını olduğu belirtildi.

Öte yandan dernek, söz konusu olan bu iki emekli grubuna birer maaş olmak üzere toplam iki bayram ikramiyesi verilmesinin doğru olacağı görüşünde olduklarını da açıklamalarına ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.