Son Bir Haftada Hangi Bankalar Konut Kredisi Faizlerini İndirdi?

Son Bir Haftada Hangi Bankalar Konut Kredisi Faizlerini İndirdi?

Son Bir Haftada Hangi Bankalar Konut Kredisi Faizlerini İndirdi?

Bankaların konut kredisi faiz oranları özel bankaların indirim hücumu sonrasında son bir haftada hızla düştü. Peki hangi bankalar konut kredisi faiz oranlarında indirim uyguladı.

Merkez Bankası’nın faiz indirimleri sonrasında kamu bankaları konut kredilerini hızla %1’in altına çekerken özel bankalar faiz indirimlerinde kamu bankalarının arkasında kalmıştı. Kasım ayının ikinci haftasında özel bankaların arka arkaya konut kredisi faiz indirimi uygulamasıyla birçok banka özel bankaların altına faizlere ya da aynı seviyeye indi.

Bu hafta başı itibariyle Akbank, Kuveyt Türk Bankası, Türkiye Finans Bankası, Garanti BBVA, İNG, Şekerbank, Yapı Kredi Bankası ve ICBC konut kredisi faizlerinde indirim uyguladı. Bir hafta içinde faiz indirimine giden banka sayısı 8 oldu.

İndirimler sonrasında en düşük kampanyalı konut kredisi faiz oranı %0.95’e kadar indi. Bankaların tabela konut kredisi faiz oranı ise %1.41’e gerilerken kampanyalı konut kredisi faizlerini %1’in altına indiren banka sayısı üçe terfi etti.

En uygun konut kredisi faiz oranı üstünden 100.000 TL tutarda 5 yıl vadeli konut kredisi hesaplama gerçekleştirildiğinde kredinin aylık taksitleri ortalama 2.200 TL oluyor. Kredinin toplam geri ödemesi ise 131.600 TL’ ye denk geliyor.

KrediPazari.com araştırmalarına gore hafta içinde konut kredisi faiz oranlarında indirim tatbik eden bankalar ve güncel faiz oranları şu şekilde;

Kuveyt Türk Bankası

Kuveyt Türk Bankası konut finansmanı dahilinde %0.98 tabela kar oranı oranları sunuyor. Banka kredili Hayat, BES ve 3 tane otomatik satmaca talimatı ürünlerinin kullanılması durumunda ise kar oranı oranlarını %0.95’e düşüyor.

Türkiye Finans Bankası 

Türkiye Finans Katılım Bankası tabela konut finansmanı oranları dahilinde %1.07 kar oranı oranı sunsa da kampanyalı konut finansmanı için %0.99 kar oranı oranı ile konut finansmanı kullandırıyor.

İNG 

İNG tabela konut kredisi faizlerini %1.01’e düşürürken kampanyalı konut kredisi için %0.99 faiz oranı ile konut kredisi kullandırmaya başladı.

Yapı Kredi Bankası 

Yapı Kredi Bankası da konut kredisi faiz oranlarını 10 yıl vadeye kadar %1.07’ye düşürdü.

ICBC Bank

ICBC Bank tabela konut kredisi için %2 faiz oranı sunarken kampanyalı konut kredisi için %1.16 faizle kredi kullandırıyor.

Akbank

Akbank ise faiz indiriminin peşinden 10 yıla kadar tüm vadelerde %1.11 faizle konut kredisi sunuyor.

Garanti BBVA 

Garanti BBVA güncel olarak 10 yıla kadar tüm vadelerde %1.15 faiz oranı ile konut kredisi uyguluyor. 10 yıl üstünde 20 yıl vadeye kadar ise %1.39 faiz oranı sunuyor.

Şekerbank 

Şekerbank 36 ay vadeye kadar %1.29, 84 ay vadeye dek %1.39 ve 120 ay vadeye kadar ise %1.49 faiz oranı sunuyor.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.