Savunma Sanayide İstihdam Arttı!

SASAD geçen senenin performans raporunu yayımladı. Rapora göre geçen sene savunma sanayide istihdam 44 bine yükseldi. İstihdam çok fazla artış gösterdi. Akademik kariyeri olan kişilere olan yönelim de de bir hayli artış yaşandı.

Savunma ve Havacılık Sanayii İmalatçıları Derneği (SASAD), kara, deniz, uzay ve güvenlik alanlarında faaliyette bulunan üyelerinin katılımları ile gerçekleşen savunma ve havacılık sanayisinin geçen seneye ilişkin performansını gösteren rapor hazırladı. Hazırlanan rapor kapsamında, savunma ve havacılık sanayi sektörünün ciro, ithalat, ihracat, yurtdışı sayış gelirler ve benzeri kriterlerine ek olarak istihdamı da değerlendirildi. Veriler dikkate alındığı zaman ise savunma sanayi sektöründe son zamanda yerli ve özgün geliştirme konusunda gerçekleşen yatırımların istihdama olan etkileri görüldü.

İstihdam 44 Bine Yükseldi

Geçen sene bir önceki seneye kıyasla savunma sanayi sektöründe önemli oranda artış olmuştu. Bu artış yüzde 26 oranındaydı. Bir önceki sene sektörde 35 bin 502 kişi istihdam ederken, geçen sene bu rakam 44 bin 740’a yükselmişti. Yani geçen sene savunma sanayi sektöründe 9 bin 238 kişilik yeni istihdam yaratılmıştı. Sektörde görev alanların teknisyen ve operatör olanları yüzde 37’ye, mühendis olanları ise yüzde 31’e tekabül ediyordu. Savunma sanayi sektöründe geçen sene nitelikli personel tercihi ön planda oldu. Akademik kariyeri olan kişilere yönelim arttı. Mühendis personel oranında artış yaşandığı, teknolojik üretim, geliştirme ve tasarım faaliyetlerinin yoğun olmasında da kendisini gösterdi.

Bunların yanı sıra nitelikli personel alımlarının daha kolay olması için SAYP ile birlikte yurt dışı öğrenci burslarına düzenleme getirildi. Bunun sonuçlarının ise çok yakın dönemde alacağımız belirtildi. Tersine beyin göçünün halen daha savunma sanayide olmadığı ayrıca belirtildi. Bu kapsamda da devlet sanayicilerin çok daha aktif çalışmalarda bulunmaları gerektiği bildirildi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.