Sağlık Bakanı Açıkladı! Sigara İçin Her Türlü Tedbir Alınacak!

Sağlık Bakanı Demircan, konu ile alakalı olarak yapmış olduğu açıklamasında, sigara paketlerine yönelik tek tip paket uygulaması adına bir takım çalışmalar yürütüldüğünü, paketlerde reklam oluşturmayacak, erişimini zorlaştıracak ve bağımlıların aklına düşmemesini sağlayacak her türlü çalışma yapıp tedbir alacaklarını aktardı.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, konu ile alakalı olarak bir takım açıklamalarda bulundu.

Merkez Teşkilatı Revize Edildi

Antalya’da gerçekleştirilen Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı”na iştirakinin ardından basın mensuplarına karşı açıklamalar yapan Bakan Ahmet Demircan, referandumdan sonra çok başlılığı devre dışı bırakmak adına yeni bir dönem başlatıldığını, Sağlık Bakanlığı olarak Sağlık Müdürlüğü modeline geçiş yapıldığını ve kentlerde çok başlılığın devre dışı bırakıldığını dile getirdi.

Aynı şekilde merkezde de teşkilatı yeniden düzenlediklerini ifade eden Bakan Demircan, yeni dönem için gerçekleştirilen atamalarda sona gelindiğini, yeni uygulamaları yeniden inceleyeceklerini belirtti. Üstelik sağlık bakımından Türkiye’ye daha büyük başarılar sağlayacak çalışmaların yürütüldüğüne de dikkat çekti.

Sigara Paketlerine Yönelik Çalışmalar Var

Toplantının gerçekleştirileceği salona girişi esnasında basın mensuplarına sigaralarını toplayacağını söyleyen Bakan Demircan, 9 Şubat’ın Sigara Bırakma Günü olduğunu anımsatarak, sigaranın gerek halk, gerekse insan sağlığı için büyük bir tehdit unsuru olduğunu dile getirdi. Bu zararlı maddeden halkın bir an önce kurtulması gerektiğini, bu mesele üzerine gerçekleştirilen uygulamaları yakından takip ettiklerini ve ilerleyen günlerde de yeni düzenlemeler hayata geçirileceğini açıkladı. Şuanda sigara paketine yönelik bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirten Demircan, paketlerin herhangi bir reklama mahal verecek, kolay ulaşılmamasını ve kullanıcılarının aklına gelmemesini sağlayacak her tedbiri uygulayacaklarını, bu zehirden kurtulmak isteyenlerin de “Alo 171” hattını arayarak yardım alabileceklerini ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.