Ramazan Bayramı İçin Suriyeliler Memleketlerine Dönüyor!

Syrians, who say they are returning to Syria ahead of Eid al-Fitr, carry their belongings as they walk to the Turkish Cilvegozu border gate located opposite of the Syrian crossing point of Bab al-Hawa in Reyhanli, in the southern Hatay province, Turkey June 14, 2017. REUTERS/Umit Bektas

Suriyeli vatandaşlar Ramazan Bayramı’nı memleketlerinde geçirmek için ülkelerine dönmeye başladı. Bayramı ülkesinde geçirmek isteyen Suriyeli sayısının yaklaşık 74 bin olduğu açıklandı.

Kilis’te ikâmet eden, Türkiye tarafından gerçekleştirilen Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Operasyonu sayesinde güvenli bölge haline getirilen alanlara yakınları bulunan ve Ramazan Bayramı’nı bu bölgelerde geçirmek için başvuru yapıp, randevu alan 74 bin Suriyeli vatandaşın 6 bin 600’ü ülkesine geçiş yaptı. Suriyeliler, Öncüpınar Sınır Kapısı’ndan Suriye’ye geçiş yapmaya devam ediyor.

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatıyla Temizlenen Bölgelere 74.000 Kişi Geçecek

Suriye’nin kuzeyinde bulunan, Fırat Kalkanı Operasyonu ve Zeytin Dalı Harekâtı sayesinde güvenli bölge olarak ilan edilen Azez, Mare, Soran, Aktarin, Çobanbey, Afrin, Cerablus ve Bab gibi bölgelerdeki yakınları ile birlikte Ramazan Bayramı’nı geçirmek için randevu alan yaklaşık 74 bin Suriyeli vatandaştan 6 bin 600’ü ülkesine Öncüpınar Sınır Kapısı’ndan geçiş yaptı.

Geçiş işlemleri için jandarma ve polis ekipleri vatandaşlara nezaret ederken, Göç İdaresi İl Müdürlüğü de görev başında oldu. Kilis Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından kurulan seyyar sağlık merkezinde de geçiş yapan 0 ile 15 yaş arasındaki çocuklar için de eksik aşılar tamamlandı. Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri tarafından son kontrolleri ve denetimleri gerçekleştirilen Suriyeliler, otobüsler eşliğinde ülkelerine gönderildi.

Dönüşler Bayram Sonrası Başlayacak

Ramazan Bayramı’nı Suriye’de geçirmek için giden Suriyelilerin Türkiye’ye dönüşleri de 26 Haziran 2018 tarihinde başlayacak ve 6 Temmuz 2018 tarihine kadar devam edecek.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.