PÜİS Açıkladı! Yine Bir Zam Daha Yolda!

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) tarafından konu ile alakalı olarak bir açıklama yapıldı. Yapılan bu açıklamaya göre 16 Ocak 2018 Salı gününden itibaren geçerli olmak üzere benzin fiyatlarından 7 ile 9 kuruş arasında bir zam uygulanacak.

Bu Gece Yarısı Benzin Fiyatları 7-9 Kuruş Artacak

Araç sahiplerine PÜİS tarafından bir yeni üzücü haber daha geldi. Geçtiğimiz günlerde motorin fiyatlarına uygulanan 8 kuruşluk fiyat artışının ardından bugün de benzine zam yapılacağını açıklayan Petro Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS), 16 Ocak 2018 Salı gününden itibaren geçerli olmak üzere, benzin fiyatları için 7 ile 9 kuruş arasında bir fiyat artışına gidileceğini duyurdu. Öte yandan söz konusu bu açıklamasına, bugün ve yarın için motorin fiyatlarında herhangi bir fiyat artışının söz konusu olmadığını da ekledi.

Ham Petrol Fiyatları 70 Dolar Sınırını Aştı

Konu ile alakalı olarak elde edilen bilgilere göre, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Kanada’da gerçekleştirilen sondaj çalışmalarının Kuzey Amerika’da önümüzdeki dönemlere ilişkin petrol üretiminin çoğalacağının bir göstergesi olan verilere karşılık olarak, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve Rusya’nın arasındaki üretim kısıntısı anlaşmasından ötürü artış gösteren ham petrol fiyatları, 2014 yılından bu yana ilk defa 70 dolar sınırını geçerken, Batı Teksas petrolü ise 64 dolar seviyesinin üzerine çıktı.

Petrol Fiyatları Yüzde 13 Oranında Arttı

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ile Rusya geçtiğimiz yılın başında gerçekleştirmiş olduğu ve bu yıl içerisinde de sürdürülmesi hedeflenen petrol üretim kısıntısı anlaşmasının yanında bir de dünya üzerindeki piyasalarda petrol talebinin kararlı bir biçimde yükselişe geçmesinden de etkilenerek geçtiğimiz Kasım döneminden beri yüzde 13 oranında artış kaydetti.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.