PTT 750 Personel Alımı Yapacak

2017 yılında alımı planlanan Bin 750 personel için alım süreci hala devam etmekte. Adayların güvenlik taraması ve soruşturmaları incelenerek işe alınacak.

2017/2 döneminde işe alınacak adayların güvenlik taraması ve soruşturmaları bugün itibari ile sona erdi. Yapılan açıklamada adayların 8 Ocak 2018 tarihi itibari ile göreve başlayacağı ifade edildi. Konu ile ilgili Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan’ın da ilgilendiği belirtildi.

Belirlenen Mevzuata Göre İlerleyecek

Göreve başlayacak adayların görev yerlerindeki müdürlüklere giderek müracaat etmesi gerektiği açıklandı. KHK kararları nedeni ve FETÖ soruşturması süreci gereği alımlar 2018 yılına sarktı. Artık personeller alımlarında kapsamlı güvenlik soruşturmaları ile kişinin geçmişi daha çok önemseniyor. Yeni düzenleme 2018 yılının ardından sürekli olarak ilerleyen yıllarda da devam edeceği ifade edildi. Yeni KHK’da geçerli olacak koşullara bağlı olarak yapılacak alımların tamamen mevzuat çerçevesine uygun olacağı dile getirildi. Şirket yıl içerisinde ihtiyaç duyulması halinde yine personel alımı gerçekleştirebilecek. 2017/3 başvuru döneminde adayların başvurularını yapmalarına rağmen alımlar yapılmadığı için sonraki dönem alımlarına başvurmaları rica edildi.

Yeni Alımların Yapılması Muhtemel

PTT uzayan alım süreci için adaylardan özür mahiyetinde yaptığı paylaşımda yeni çalışmaya başlayacak personeller için de “hoşgeldiniz” demeyi de unutmadı. 2017/3 döneminde personel alınamaması nedeni ile 2018 yılında yeni alımların yapılması muhtemel olacak. Yani önceki dönemin açığının 2018 yılında kapatılması ayrıca gelişen sistemleri nedeni ile de PTT’nin yeni elemanlara ihtiyaç duyacağı tahmin ediliyor. Yapılan açıklamada yeni personeller ile çalışmanın mutluluğu yaşanılacağı belirtilerek daha şimdiden yeni personelin gönlü alınmış oldu.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.