Piyasalar Yaklaşan 14 Şubat Hazırlığını Tamamladı!

Her sene çiçekçilerin, hediyelik eşya dükkanlarının ve kuyumcuların güzünü güldüren 14 Şubat Sevililer Günü’nün bu sene de piyasaları hareketli bir hale getireceği tahmin ediliyor.

14 Şubat Sevgililer Günü’ne az bir zaman kala hediyelik eşya dükkanları hareketlenmeye başlarken, bu günün en özel hediyelerinden biri olarak görülen gülün tane fiyatı 5 ile 10 TL arasında satılmaya başlandı.

Türkiye Çiçekçiler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Tutar konu ile alakalı olarak yapmış olduğu açıklamasında, Türkiye’nin konumu itibari ile yaşamış olduğu gerginliklerden dolayı, insanların sevdiklerine her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduklarını dile getirdi.

Ülkedeki bütün çiçeklerin 14 Şubat Sevgililer Günü hazırlıklarını tamamladığını dile getiren Mesut Tutar, halkın tercihini, son dönemlerde fiyatları daha uygun olan internetten yana kullandıklarını, bir takım pazarlamacıların, ürünü net bir şekilde göstermeden internet üzerinden uygun fiyata satış yaptığını ifade etti. Üçüncü sınıf bir çiçeği birinci sınıfmışcasına gösterip satışını gerçekleştirdiklerini anlatan Tutar, ürünün üzerindeki deformasyonu çeşitli objektif hileleri ile kapattıklarını, o şekilde de müşterilerine gönderdiklerini açıklamalarına ekledi.

Sektörler 14 Şubat’a Hazır

Öte yandan Türkiye Çiçekçiler Federasyonu Başkanı Mesut Tutar, sanal ortam üzerinden satın alınan çiçekler hakkında tüketiciler tarafından pek çok şikayet aldıklarını de ilave etti. Bu nedenle, bu yollardan çiçek almak isteyen tüketicilerin kendini ispat etmiş olan firmaları tercih etmeleri gerektiğini dile getiren Tutar, illerdeki gül fiyatları hakkında bilgi vererek mümkün olduğunda fiyatları alt seviyede tutmaya çalıştıklarını aktardı.

TESK Başkanı Bendevi Palandöken ise açıklamalarında geçen sene aynı dönemde yaklaşık olarak 8,9 milyar lirayı aşan harcama gerçekleştirildiğini ifade ederek, bu sene için de satışların artmasını beklediklerini dile getirdi.

Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Hasan Çavuşoğlu da açıklamada bulunarak, sektörün bu güne özel olarak alyans, takı ve kolye tasarladığını dile getirdi.

Öte yandan turizm sektöründe de bu güne özel hareketlilik yaşanırken, otelciler Sevgililer Günü‘ne özel kampanyalar düzenledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.