Otel Dolulukları Yükseliyor! Nisan’da Son 2 Yılın Zirvesi Görüldü

kultur-turizm-bakanligindan-turist-getirene-tesvik-basvurular-basladi

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır, Türkiye’de konaklama sektöründe Nisan ayı itibariyle doluluk oranları olarak son 2 yılın en iyi rakamlarına ulaşıldığını belirtti.

2018 yılında Türkiye’de turizm sektörü canlanma ivmesini devam ettiriyor. 2017 yılının Nisan ayına oranla, bu yılın Nisan ayında otellerdeki doluluk oranları yüzde 19,7 oranında artış gösterip yüzde 72,6 seviyesine kadar ulaştı. Türkiye’de doluluk oranını en fazla artıran şehir ise yüzde 23,6 oranında yükselme yaşayan İstanbul oldu.

Türkiye Otelciler Birliği Başkanı Timur Bayındır, konu hakkında yaptığı açıklamada konaklama sektörünün Nisan ayında son iki yıllık dönemin en iyi rakamlarını elde ettiğini, fiyatlarda yükselmenin devam etmesine rağmen halen eski rakamlara geri dönüşün yapılamadığını, yeni hedefin fiyatların yükselmesini sağlayacak kongre, kültür, iş amaçlı segmentlerin de toparlanmasını sağlamak olduğunu belirti.

Otel Doluluk Oranları Yükselmeye Devam Ediyor

2016 yılının Nisan ayında otel doluluk oranlarının yüzde 52,2 olduğunu belirten Bayındır, bu rakamın 2017 yılının Nisan ayında yüzde 60,6 seviyesine çıktığını, bu yıl ise yüzde 72,6 seviyesine yükseldiğini belirtti. 2018 yılının ilk 4 aylık döneminin genelinde de doluluk oranlarının yüzde 22,7 oranında yükseldiğini belirten Bayındır, Türkiye’nin Avrupa ülkeleri arasında en yüksek artış yaşayan ülke olduğunu, bu yükselmeye rağmen dolulukta en çok dolu olan ilk 10’a giriş yapılamadığını belirtti.

Fiyatlandırmada halen iki yıl önceki rakamların gerisinde olunduğunu belirten Bayındır, ADR’nin 2015 yılında 105 Euro seviyesinde olduğunu, bu rakamın 2017 yılında 62,7 Euro olarak gerçekleştiğini, bu yıl ise Nisan ayında 67,4 Euro’ya ulaşıldığını belirtti.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.