Okuma-Yazma Seferberliği İçin Bakanlıktan Yeni Atak!

MEB, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma-yazma seferberliği için bir takım usul ve esaslar belirledi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi emine Erdoğan’ın, katılmış oldukları bir canlı yayın programında okuma-yazma seferberliği ilan etmesi üzerinde bir takım usul ve esaslar belirlendi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, ülkede başlatılmış olan bu Okuma-Yazma Seferberliğine yönelik hazırlanmış olan ve içerisinde usul ve esaslara yer verilen genelgeyi, Türkiye’nin her bir iline iletti.

Hazırlanmış olan bu genelgede ayrıca Bakan İsmet Yılmaz, bundan 10 sene öncesinde okuma-yazma bilmeyen yetişkinlerin yaklaşık olarak 4 milyon 863 bin 414, yani ülke nüfusunun yaklaşık olarak yüzde 9,24 civarında iken, yine Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılıp sürdürülen “Ana-kız” Okula Kampanyası” ile 4 yıl içerisinde söz konusu bu rakamın 2 milyon 784 bin 257’ye yani yüzde 4,93 civarına düşürüldüğünü anımsattı.

Öte yandan söz konusu olan bu genelgeye göre, Okuma-Yazma Seferberliğinin ilk dönemi 5 Şubat itibari ile başlayıp 15 Mayıs’ta son bulacak. Bu doğrultuda 5-19 Şubat tarihleri arasında Halk Eğitim Merkezleri tarafından şehirlerde ve ilçelerde mevcut okuryazarlığı olmayan kişiler tespit edilerek, başlatılmış olan faaliyetlere yönelik tanıtım ve duyuruda bulunulacak.

Okuryazarlık Seferberliği kapsamında En geç 5 Mart 2018 tarihi itibari ile başlatılacak olan okuma-yazma kursları, 11 Mayıs itibari ile son bulurken, bu kapsamda açılmış olan kurs eğitmenlerini ücretleri ise, Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerin Ders ve Ek Saatlerine İlişkin Kanun’a göre belirlenecek.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.