O Ülkede Türklere Vize’de Muafiyet Tanındı!

Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, onaylamış olduğu kararname sayesinde, içlerinden Türkiye’nin yer aldığı toplam 7 ülkenin vatandaşlarına 1 aylık vize muafiyeti sağladı.

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev, imza atmış olduğu bir kararname sayesinde Türkiye’nin de dahil olduğu toplam 7 ülke vatandaşlarına 30 gün süreyle vizeden muaf tutulma olanağı sağladı.

Hosteslerde Bu Muafiyetten Yararlanacaklar

Cumhurbaşkanı Mirziyoyev tarafından onaylanan “Özbekistan’da seyyahlık potansiyelinin geliştirilmesi için olumlu koşulları sağlanmasına” yönelik hazırlanan kararnameye göre, 10 Şubat 2018 Cumartesi gününden itibaren Endonezya, İsrail, Türkiye, Singapur, Japonya, Malezya ve Güney Kore olmak üzere toplam 7 ülke vatandaşı adına 30 gün kadar vize sorgulanmayacak. Üstelik Özbekistan’a ulaşım sağlayan havayolu şirketleri hostesleri de bu muafiyetten yararlanabilecek.

Ülkede 1 Temmuz İtibari ile E-vize Sistemine Geçiliyor.

Öte yandan 1 Temmuz 2018 tarihinden sonra Özbekistan’da e-vize sistemi uygulanmaya başlaması üzerine hazırlanan başka bir düzenlemeye, yine söz konusu bu kararnamede yer verildi. Söz konusu bu kararname ile ülkeye vize sorgulanmadan girişine müsaade edilen ülke sayısı 16’ya ulaşmış oldu. Daha önce gerçekleştirilen düzenleme ile Özbekistan’a Kırgızistan, Ermenistan, Azerbaycan, Gürcistan, Belarus, Moldova, Kazakistan, Ukrayna ve Rusya vatandaşlarına vize sorgusu yapılmama kararı alınmıştı.

Özbekistan Vizesi 3 Gün İçinde Veriliyor

2017 yılının Ekim ayında Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev’in imza atmış olduğu başka bir kararname ile de Japonya, Malezya, İsviçre, Çekya, İtalya, Türkiye, Belçika, Fransa, Almanya, İngiltere, Avusturya, Letonya, Tayland ve İspanya için basitleştirilmiş vize uygulaması yapılmaya başlanmıştı. Söz konusu olan bu kararnamede ise, bahsi geçen bu ülkelerin vatandaşları için Özbekistan vizesinin 3 gün içerisinde verilmesi sağlanması için karar alınmıştı.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.