O İddialar Gerçeği Yansıtmıyor!

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı Cemil Ertem tarafından konuya istinaden yapılan açıklamaya göre, Türk Telokom’un halka arz edileceği yönünde ortaya atılan iddialar gerçeği yansıtmıyor.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, konu ile alakalı olarak bir takım açıklamalarda bulundu. Söz konusu bu açıklamalarında Türk Telekom’un halka arz edileceği yönünde ortaya atılan söylentilerin doğru olmadığını, bu şekilde alınan bir kararın mevut olmadığını ve Türk Telekom’un, tamamen işinin ehli profesyoneller tarafından yönetilen, üstelik borsaya kote edilmiş bir şirket olduğunu belirtti. Böyle bir karar alınması gerektiğinde de öncelikle borsa tarafından verilmesi gerektiğini de ekledi.

Blok Satış Yerine Halka Arz Daha

Söz konusu bu açıklamalarını basın mensuplarına karşı gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı Cemil Ertem, ülkedeki mali piyasaların bir hayli derin olduğuna ve dünya üzerinde gelişmiş piyasa dinamiğinin mevcut olduğuna işaret ederek, ülkedeki stratejik şirketlerde blok satış değil, halka arz modeli kullanılarak daha iyi bir neticeye varılabileceği düşüncesini savundu.

Telekom devi Türk Telekom benzeri ülkedeki stratejik şirketlerin blok satış modeli ile bir özel tekele devri gerçekleştirilmesi yerine, rekabet edilebilir bir ortam içerisinde halka arz modelinin daha faydalı olacağı düşüncesine sahip olduğunu ifade eden Cemil Ertem, Türk Telekom bakımından da gerek yönetim, gerekse ülke bakımından daha faydalı olabileceği düşüncesi taşıdıklarını aktardı.

Halka Arz Kararını Önce Borsa Vermeli

Öte yandan açıklamalarında, Türk Telekom tarafından halka arz edilmesi gibi herhangi bir karar alınmadığına vurgu yapan Ekonomi Danışmanı Cemil Ertem, söz konusu olan şirkette devletin altın hissesi mevcut olduğunu fakat şirketin yönetiminin tümüyle profesyonellerin elinde olan bir borsa kotu şirket olduğunu dile getirdi. Bu nedenle ilk olarak alınması gereken böyle bir kararın borsa tarafından alınması gerektiğini de ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.