Memurlara Bayram İkramiyesi Talebi!

Memur-Sen Genel Başkanı emeklilere verilen 1.000 TL’lik bayram ikramiyesi gibi memurlara da ikramiye verilmesini talep ettiklerini, kamu çalışanlarının gelir vergisi altında ezildiklerini, hükümetten müjdeli haber beklediklerini açıkladı.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcı Hacı Bayram Tonbul, memurlara bayram ikramiyeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu, görüşlerini beyan etti.

Memur-Sen Genel Başkanından Memurlara Bayram İkramiyesi Talebi

2018 dini bayramlarında emeklilere verilen ikramiyeler gibi memurlara da ikramiye verilmesi için istekte bulunan Tonbul, Kurban ve Ramazan bayramlarında devletin emeklilere verilen 1.000 TL’lik ikramiyeleri memnuniyetler karşıladığını belirtti.

“Hükümet Beni Şaşırttı”

Memurlara bayram ikramiyeleri maddesinin toplu sözleşme talepleri arasında yer aldığını hatırlatan Tonbul, bunu sadece memurlar için değil hem memur hem emekliler için dile getirdiklerini, ancak devletin bunu sadece emekliler için olan kısmını dikkate aldığını, bu nedenle de hükümetin kendilerini çok fazla şaşırttığını ifade etti.

Hükümetin seçimden önce emekli vatandaşların yüzlerini güldürmek için çalışmalarda bulunduğunu söyleyen Tonbul, şimdiki sıranın kamu çalışanlarında olduğunu, kamu görevlileri olarak emeklilere bayram ikramiyeleri gibi memurlara da ikramiye verilmesini istediklerini, kamu çalışanlarının gelir vergisi yükü altında bir hayli ezildiğini, bu nedenle de taleplerinin haklı sebepten olduğunu, bunun hükümet tarafından görmemezlikten gelinmemesini umut ettiklerini söyledi. Bu kapsamda da hükümetten memurlara bayram ikramiyesi verilmesini talep ettiklerini, en yakın zamanda da müjdeli haber duymak istediklerini söyledi.

Emeklilere bayram ikramiyeleri ise 1.000 TL tutarında olacak. Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapılan bayram ikramiyeleri haberi 30 Nisan günü kamuoyuna açıklanmıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ise Haziran ayının ilk haftası ikramiyelerin yatacağının duyurusunu yapmıştı. Emekli vatandaşlar 1.000 TL, ölüm aylığı alan kişiler ise aylık hisseleri kadar ikramiye alacaklar. Benzer şekilde iş kazası geçiren ve meslek hastalığı olan vatandaşlar da iş göremezlik dereceleri kadar bayram ikramiyesi alacaklar.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.