Konut Kredisinde Fırsatlar Artmaya Devam Ediyor!

Konut Kredisinde Fırsatlar Artmaya Devam Ediyor!

Konut Kredisinde Fırsatlar Artmaya Devam Ediyor

Bankaların kredi faiz oranları hızla düşmeye devam ederken, konut kredisi faizleri ve kampanyaları da artmaya devam ediyor. Konutta fırsat süreci başladı.

Bankaların kredi faiz oranları Merkez Bankası’nın siyaset faiz indiriminin peşinden peş peşe düşmeye başladı. İhtiyaç kredisinde kampanyalı faiz oranları %1.18’e kadar düşerken averajda ise 3 senenin en düşük seviyesine ulaştı. Taşıt kredisinde ise ise faiz oranları Ziraat Bankası, HalkBank, VakıfBank ve Yapı Kredi Bankası kampanyalarında %0.49’a kadar düştü.

Konut kredisinde ise piyasanın hareketlenmesi ile bankalar ve firmalar kampanya yarışına girdi. Konut kredisinde faiz oranları averajı son 15 ayın en düşük seviyesine gerilerken kredili satışlar ise son verilerde %168 artış gösterdi.

Konut Kredisi Faizleri Yüzde 1’in Altına İndi 

Kamu bankalarının ağustos ayında başlatmış olduğu kampanya ile faiz oranları %1’in altına indi. Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank kampanyalı ürünleri için 500.000 TL’ye ve 15 yıl vadeye dek %0.99 faiz oranı kullandırmaya devam ediyor.

Enflasyon Endeksli Konut Kredisi Fırsatı 

Enflasyon endeksli konut kredisi ürünleri de TÜFE’nin eylül ayında tek haneye inmesi ile tekrardan cazip konuma geldi.  Kampanyanın başladığı Haziran ayında %1.75, Temmuz ayında %1.5, Ağustos ayında %1.57 ve Eylül ayında %1.44 olan enflasyon endeksli konut kredisi faizleri Ekim ayında %0.96’ya indi.

Firma Anlaşmalı Konut Kredileri 

Piyasanın hareketlenmesi ve faizlerin düşmesi ile firmaların da faizleri katkısı arttı. Firma katkı paylı konut kredisi ürünlerinde faiz oranları %0.79 düştü. Aylık %10 maliyet ile en düşük maliyete haiz olan konut kredisi ürünü dahilinde yurt genelinde binlerce konut bulmak mümkün. Ayrıca bazı firmalar katkı paylarını arttırarak kredi faizlerini %0.69’a kadar düşürüyor.

KrediPazari.com’un araştırmalarına gore 8 Ekim itibariyle bankaların güncel faiz oranları üstünden 175.00 TL tutarda konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin 10 yıl vadede aylık taksitleri 2.500 TL oluyor. Kredinin toplam geri ödemesi ise ortalama 300.000 TL’ ye karşılık geliyor.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.