Kasım Ayı İlk Haftasında Konut Kredisi Faiz Oranlarında Son Durum!

Kasım Ayı İlk Haftasında Konut Kredisi Faiz Oranlarında Son Durum!

Kasım Ayı İlk Haftasında Konut Kredisi Faiz Oranlarında Son Durum

Bankaların konut kredisi faiz indirimleri tekrardan hızlandı. Peki Kasım ayının ilk haftasında konut kredisi faiz oranları haftaya iyi mi başladı?

Bankaların konut kredisi faiz oranları Ekim ayında yaşanmış olan kısa süreli durağan devrin peşinden tekrardan düşüşe geçti. Merkez Bankası’nın 24 Ekim’de para politikası faiz oranlarını beklentinin üstünde şekilde 250 baz puan indirmesi ve ABD yaptırımlarının kalkması ile bazı bankalarda yükselişe geçip düşüş hızı duran konut kredisi faiz oranları tekrardan yükseliş hızını arttırdı.

Faiz oranlarında indirime giren banka sayısı hızla artıyor. İNG, Türkiye Finans Bankası, Anadolubank, kampanyalı konut kredisi ürünleri için ICBC ve TEB son günde konut kredisi faiz oranlarını indiren bankalar oldu.

Geçtiğimiz hafta kamu bankalarından ticari kredi ve bireysel kredilerden gereksinim ve taşıt kredisi faiz oranlarında indirimler gelse de konut kredisi faiz oranları için halen indirim haberi gelmedi.

Güncel olarak en düşük konut kredisi faiz oranı halen kamu bankalarındaki %0.99 seviyesinde seyrediyor. Hususi bankalardaki en düşük konut kredisi faiz oranı ise %1.04’e kadar düşüyor.

En uygun konut kredisi faiz oranı üstünden 300.000 TL tutarda konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin 10 yıl vade için toplam geri ödemesi 514.000 TL’ ye karşılık geliyor. Kredinin aylık ödemeleri ise 4.280 TL’ ye denk geliyor.

KrediPazari.com’un araştırmalarına gore en düşük konut kredisi faiz oranı sunan 10 banka şu şekilde;

Ziraat Bankası Konut Kredisi 

Ziraat Bankası konut ürün paketi dahilinde 15 yıl vadeye kadar 500.000 TL dek krediler  için %0.99 faiz oranı sunuyor.

HalkBank Konut Kredisi 

HalkBank kampanyalı hesaplı evim konut kredisi dahilinde 500.000 TL ve 15 yıla kadar vade için %0.99, canım evim konut kredisi ürünü kapsamında ise 15 yıl vadeye için %1.21 faiz oranı kullandırıyor.

VakıfBank Konut Kredisi 

VakıfBank kampanyalı sarı panjur konut kredisi için 500.000 TL limit ve 15 yıl vadeye dek %0.99 faiz oranı sunarken standart konut kredisi kapsamında %1.39 faiz oranı ile kredi sağlıyor.

Kuveyt Türk Bankası Konut Finansmanı 

Kuveyt Türk Bankası kar oranı oranlarında uyguladığı indiriminin peşinden 10 yıl vadeye kadar tüm vadeler için kar oranı oranlarını %1.07’e indirdi. Bankanın kampanyalı faiz oranları %1.04’e kadar düşüyor.

İNG Konut Kredisi 

İNG faiz indirimi sonrasından kampanyalı sigortalı kredi ürünü için 10 yıl vadeye kadar  %1.09 faiz oranı ile kredi kullandırıyor.

TEB Konut Kredisi 

TEB kampanyalı konut kredisi ürünleri için faiz oranlarını tüm vadelerde 10 yıla kadar %1.1’e düşürdü. Banka tabela konut kredisi faizleri ise halen %2.58 seviyelerinde.

Türkiye Finans Konut Finansmanı 

Türkiye Finans Katılım Bankası 10 yıl vadeye dek %1.12 kar oranı oranı ile konut finansmanı kullandırıyor.

Yapı Kredi Bankası Konut Kredisi 

Yapı Kredi Bankası faiz indirimi sonrasında 10 yıla dek tüm vadelerde %1.17 faiz oranı sunuyor.

Akbank Konut Kredisi 

Akbank konut kredisi faiz oranlarını 10 yıl vadeye kadar %1.17 olarak uyguluyor.

İş Bankası Konut Kredisi 

İş Bankası güncel olarak kampanyalı konut kredisi için faiz oranlarını %1.17’ye düşürdü. Bankanın tabela konut kredisi faizleri ise %1.75 seviyesinde.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.