İşte Türkiye’de En Fazla Turist Çeken Yerler!

Her bölgesi ile kendine hayran bırakan ve her yıl milyonlarca turist tarafından ziyaret edilen Türkiye, tarihi zenginlikleri ve eşsiz doğası ile ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor. Türkiye’nin en çok turist çeken 10 mekanı araştırdık!

Tarihi yerler

Türkiye bulunduğu konum itibarı ile tarih boyunca medeniyetin ve insanlığın merkezlerinden biri olmuştur. Anadolu’da yaşamış eski medeniyetler, oldukça fazla eserler bırakmış ve günümüzde de tüm dünya tarafından oldukça ilgi gören tarihi eserlerdir. Dünya miraslarına ev sahipliği yapan ülkemizde en çok ziyaret edilen tarihi yerler: Efes Antik Tiyatrosu, Demre Noel Baba Kilisesi, İzmir Artemis Tapınağı, Konya Çatalhöyük, Şanlıurfa Göbeklitepe, İstanbul Ayasofya Müzesi, Trabzon Sümela Manastırı ve Kapadokya turistler tarafından en çok tercih edilen tarihi yerler arasında yer almaktadır.

 Turistik Yerler

Güzel havası ve kaliteli konaklama tesisleri ile Antalya, ülkemizde en çok turist ağırlayan şehirdir. Her yıl milyonlarca turist tatilini geçirmek için Antalya’yı tercih etmekte ve tatil için ülkemizi seçmektedir. Eğlence sektörünün oldukça gelişmiş olması, mavi bayraklı denizleri, kusursuz hizmet ve konaklama imkanları ve tarihi yerlerin fazla olması sebebiyle Antalya en çok tercih edilen şehirdir. Antalya’nın hemen arkasından özellikle kültür turizmini içinde barındıran geçmiş ve geleceğin bir arada olduğu İstanbul en çok turist çeken şehirlerden birisidir.

Tüm bu şehirler ve tarihi yerler en çok turist misafir eden bölgelerdir. Ancak ülkemizdeki diğer şehirler ve tarihi yerler de turistler tarafından sıklıkla ziyaret edilmekte ve ilgi odağı olmaktadır. Eşsiz doğası ile Karadeniz, doğa severler tarafından en sık ziyaret edilen bölgeler arasında yer alıyor. Güneydoğu Anadolu bölgesi de tarihi yerleri ve eşsiz lezzetli mutfağı ile turistleri kendine çeken bölgeler arasında yer almaktadır.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.