İntern Mühensilik İle İş Bulmak Kolaylaşacak

Dicle Üniversitesi(DÜ) yeni bir projeye imza attı. Yapılan çalışmalar neticesinde mühendislik öğrencileri 6 ay staj yapacak.

Dicle Üniversitesi mezun verdiği mühendislerin ve diğer üniversitelerden mezunların da iş bulma sorununa çözüm getirdi. Mühendislik fakültesinde okuyan öğrencilerin mezun olduktan sonra iş bulma konusunda güçlük çektiği ve nasıl iş arayacaklarını konusunda da yeterli bilgiye sahip olmadıkları ifade edildi.

Rastgele Bir Yerde Eğitim Almayacak

Alınan karar doğrultusunda üniversite belirli işletmeler ile anlaşmalar yapacak. Mühendislerin çalışabileceği kurumlar seçilerek burada okulun son 6 aylık döneminde eğitim görmesi sağlanacak. Öğrenciler seçilen işletmelere yerleştirilecek ve buralarda maaşlı ya da sigortalı olarak çalışacak. Öğrencinin staj göreceği kurum üniversitenin anlaşma yaptığı kurumlar olacağı için öğrenci de rastgele bir yerde eğitim almamış olacak. Uygulanacak sistemin yurtdışında da geçerli olduğu ve mühendislik fakültesi ile üniversitenin akreditesinin yapılacağı aktarıldı. Mühendislik fakültesi öğrencisi 3.5 yıl okulda eğitim gördükten sonra 6 ay işletmede staj yapacak. Bu sayede okulu bittiğinde tecrübeli olarak mezun olacak. Ayrıca işletme öğrenciden memnun kalırsa stajı bittiğinde de normal eleman olarak alması ihtimalleri de düşünüldüğünde iş olanağı artacak.

Dicle Üniversitesi tarafından başlatılan yeni sistemin başarılı olması halinde diğer üniversiteler tarafından da benimseneceği tahmin ediliyor. İntern Mühendislik olarak değerlendirilen sistem sayesinde öğrenci staj yaptığı kuruma alınmasa dahi en azından çalışma ortamını mezun olmadan önce görecek. Hem de bu sayede işletmelerin işe almak kriterleri hakkında da bilgi sahibi olacak. Öğrencilerin ekonomiye daha hızlı kazandırma süreci ile istihdam oranı artarken üniversitenin de başarısı yükselecek.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.