İnşaat Sektörü Dünya Çapında Büyümesini Sürdürecek!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün tarafından konu ile alakalı olarak yapılan açıklamada, geçtiğimiz yıl Türkiye’nin yeniden kuvvetli bir ekonomik büyüme performansı kaydettiğine dikkat çekerek, Suudi Arabistan, Cezayir, Türkmenistan gibi Türk müteahhitlerinin yoğun bir şekilde projeler yürüttükleri dış pazarlarda büyümenin sürdürüleceğini ifade etti.

Tedbir ve Destek Uygulamaları ile Büyüme Kaydedildi

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, Türkiye’nin 2017 yılında kaydetmiş olduğu güçlü büyümeye yönelik bir takım değerlendirmelerde bulundu. Yenigün, söz konusu olan bu değerlendirmelerinde, Türkiye ekonomisinin 2017 yılının üçüncü çeyreklik döneminde, 2016 yılının aynı sürecine nazaran yüzde 11.1 oranında gelişme kaydettiğini belirtti. Ekonomistler tarafından açıklanan beklentileri de aşan bir büyüme kaydedildiğini dile getiren Yenigün, çeyrek dönem açısından 2011 yılından bu yana gerçekleştirilen en büyük büyüme olduğuna işaret etti. Geçtiğimiz dönemlerde özellikle talep ve tüketim çoğunluğu ile büyüme gösteren ekonomiye, söz konusu olan dönemde yatırım ve ihracatın pozitif yönde etkilediğini de ifade eden Yenigün, 2017 yılının ekonomik aktiviteler açısından bir hayli zor bir yıl olarak geçmesinin akabinde bir takım destek ve tedbir uygulamaları sayesinde pozitif yönde bir büyüme kaydedildiğini anlattı.

Sektörün Büyümesi Sürdürülecek

Öte yandan inşaat sektörünün son zamanlarda kaydetmiş olduğu büyümeleri de değerlendiren Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, 2016 yılı itibari ile hizmete sunulan Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, Avrasya Tüneli, bağlantı yolları ve gelecek süreçte açıklanması beklenen İstanbul 3. Havalimanı, 1915 Çanakkale Köprüsü gibi bir takım mega projeler ve bunun yanında ülke genelinde hizmete sunulmaya başlanılan sağlık yerleşkeleri, hastaneler de Türkiye Müteahhitler birliği ile kamu-özel modeli olarak hayata geçirildiğini anlattı. Dolayısıyla inşaat sektöründe yaşanacak olan büyümenin, önümüzdeki dönemde gerçekleşecek olan ekonominin üzerinde olacağı beklentisinin mevcut olduğunu dile getiren Yenigün, Cezayir, Suudi Arabistan, Türkmenistan gibi ülke sınırları dışında gerçekleştirilen hizmetler sayesinde dış pazarlarda da büyümenin sürdürülebileceğini detayı bir şekilde anlattı.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.