HDP Grup Başkan Vekilinin Hapis Cezası Onaylandı!

hdp-grup-baskan-vekilinin-hapis-cezasi-onaylandi

HDP Grup Başkanı Vekili Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret etmek suçundan mahkemede olan davasında sona gelindi.

1 Yıl 2 Ay Hapis Cezası Verildi

HDP Grup Başkan Vekili Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım hakkında devam eden davada sona gelindi. Ahmet Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret suçundan yargılanıyordu. Muş 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam eden davada sona gelindi ve Ahmet Yıldırım’ın 1 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verildi. Ceza Erzurum Bölge Adliyesi 2. Ceza Dairesi tarafından oy birliği ile onaylandı.

Muş Cumhuriyet Başsavcılığı Dava Açmıştı

12 Eylül 2005 tarihinde Muş’ta katliam ve savaşın konu edildiği bir basın açıklaması yapan Ahmet Yıldırım, Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili olumsuz ve hakarete varan ifadeler kullanmıştı. Kullanılan ifadelerden dolayı hakkında Muş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından dava açılan Ahmet Yıldırım hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle Muş 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından Türk Ceza Kanunu’nun 5237 sayılı kanunun 299. Maddesine göre 1 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Düşünce Özgürlüğü Olarak Korumaya Alınacak Durum Yok

Ahmet Yıldırım hakkındaki dava dosyasını inceleyen Erzurum Bölge Adliyesi 2. Ceza Dairesi kararını verdi. Karara göre onur, küfür, saygınlık ve şerefe zarar verici söz ve beyanların olduğu, savaş kışkırtıcılığı yapıldığı, hukuk düzeninin değiştirilmesi ile ilgili ifadeler olduğu, ayrımcılık, nefret, şiddet, düşmanlık yönelik ifadelerin de düşünce özgürlüğü olarak ele alındığında hukuki korumaya alınacak durumunun olmadığı, bu konuşmanın suç sayılması nedeniyle cezai yaptırımların uygulanacağı bildirildi.

İsnaf İtirazı da Reddedildi

TCK’nın 299. Maddesi’ne göre cezai yaptırıma bağlanan suçta yer alan kaba şekilde küfretmenin hiçbir şekilde eleştiri olarak kabul edilmeyeceği de belirtildi. Erzurum İsnaf Mahkemesi 2. Ceza Dairesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret etmek suçundan ilk derece mahkemesi tarafından esas ve usulle ilgili herhangi bir hukuka aykırı durumun bulunmamasından dolayı dava dosyası hakkın da isnaf itirazı yapılmasının reddine karar verilerek 1 yıl 2 ay süreli hapis cezası oy birliği ile onaylanmasına karar verildiği de bildirildi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.