TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, genç çiftçilerin projelerine destek vereceğini açıklamıştı.
Yazılı açıklama ile genç çiftçilerin projelerine destek vereceğini açıklayan Şemsi Bayraktar, kırsal kesimlerde yaşamlarını sürdüren genç çiftçilerin uygulayacakları hayvansal, yöresel ve bitkisel tarım ürünlerine ilişkin hibe desteğinde bulunacağını açıklamıştı. Genç çiftçilere hibe desteği kapsamında 30.000 TL verileceği müjdelenmişti.
Genç Çiftçilere Hibe Desteği Detayları
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın açıklamasına göre tıbbi ve aromatik bitki üretimi yapan, bunların işletilmesini ve depolanmasını sağlayan, paketlemelerini yapan, hayvansal ve bitkisel tarım üretimler yapan çiftçilere hibe desteği verilecek. Genç çiftçilere hibe desteği 30.000 TL’ye kadar olup, bunun başvurusuna nüfusu 20.000’den az olan yerleşim alanlarına yaşayan, projesini orada uygulamak isteyen bireyleri kapsayacak.
30.000 TL Hibe Desteği!
30.000 TL Hibe Desteği kapsamında başvuru yapmak isteyen bireyler ön başvurularını https://gencciftci.tarim.gov.tr uzantısından gerçekleştirebilirler. Kesin başvurular ise çiftçilerin projelerini uygulayacakları kırsal bölgede ikamet ettikleri yahut ikamet etmeyi düşündükleri yerleşim alanına bağlı olan İl-İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine bireysel olarak yapmaları gerekmektedir.
Tebliğ 31 Mart 2017 Cuma günü yayınlamıştı. Tebliğe göre 18 yaşından büyük, 41 yaşından küçük olan çiftçiler başvuru yapabilmektedirler. Genç çiftçilere hibe desteği kapsamında başvuru yapacak bireylerin başvuru esnasında yanların nüfus cüzdanlarının fotokopisini getirmeleri gerekiyor. Buna ek olarak ücretli olarak bir iş yerinde çalışmadıklarına ilişkin kendilerinin ve eşinin SGK belgesini, başvuru dilekçesini, taahhütnamelerini ve projelerini tanıtacak formu getirmeleri gerekiyor.
Son Başvuru Tarihi 5 Mayıs Cuma Günü!
Genç çiftçilere hibe desteği başvurularının son günü 5 Mayıs Cuma günü. Belirlenen proje konuları ise şu şekilde;
- Hayvansal tarım üretimlerine ilişkin olarak;
küçükbaş ile büyükbaş hayvan yetiştiriciliği, tesis yapımı ve hayvan alımları, tesis yapımı ve kanatlı hayvan yetiştiriciliği, tesis yapımı ve ipekböceği yetiştiriciliği,
- Bitkisel tarım ürünlerine ilişkin olarak;
fide, fidan ve iç-dış mekan süs bitkisi üretimi, kapama meyve bahçesi yapımı, kontrollü olarak örtü altı üretim, kültür mantarı yetiştiriciliği, yöresel ürünlerin üretimi ile birlikte tıbbi-aromatik bitki üretimi, bunların işlenmesi ve depo edilmesi, paket haline getirilmesi