Gebze Darıca Metro Hattı İhalesi Tamamlandı!

Gebze Darıca metro hattı ihalesi tamamlandı. İhalede 1 konsorsiyum ihale dışı bırakıldı. 3 konsorsiyum kendi istekleri ile çekildi. 3’ünün ise dosyaları değerlendirmeye alındı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda Raylı Sistemler Şube Müdürü Fatih Gürel’in başkanlığında Gebze-Darıca metrosunun inşaat, elektromekanik sistemler temini ve işletmeye alma ihalesi yapıldı. Yapılan ihalede, şubat döneminde gerçekleşen ön yeterlilik ihalesini geçen 13 konsorsiyumdan 6 tanesi zarf gönderdi.

“1’i İhale Dışı Bırakıldı, 3’ü İhaleden Çekildi”

İhale kapsamında, yapılacak işin maliyet değeri ortalama olarak 2 milyar 797 milyon 169 bin TL olarak açıklandı. İhaleye verilen en düşük teklif 2 milyar 488 milyon 489 bin TL oldu. İhale için teklif veren konsorsiyumdan bir tanesi teminat belgesi tarihi süresinin yetersizliğinden dolayı ihale dışı bırakıldı. 2 ortaklık ise teşekkürlerini belirterek kendi istekleri ile ihaleden çekildi. İhale komisyonu kapsamında teklifleri kabul görülen 3 konsorsiyumun dosyaları ise incelemeye alındı. İnceleme sonrasında ise Gebze Darıca Metro hattı yapım işini alan firma kamuoyuna duyurulacak.

Gebze Darıca Metro Hattı 4,5 Sene Sonra Hizmete Açılacak

İstanbul metrosu ile uyumlu olarak inşa edilecek olan Gebze Darıca Metro hattının toplam uzunluğu 15,6 kilometre olacak. Metro hattında toplamda 12 istasyon bulunacak. Yer teslimi gerçekleştikten yaklaşık 4,5 sene sonra metro hattı hizmete açılacak. Hat tamamlanması devamında ise Darıca, Gebze ve OSB’ler arasında ulaşım 19 dakikada tamamlanacak.

Gebze Darıca metro hattı projesinde son teknoloji kullanılacak. Söz konusu hatta sürücüsüz metro hizmeti sağlanacak. Toplam yolcu kapasitesi 1.090 olurken,4 araçtan oluşacak. 90 saniyede bir sefer yapılacak. Ulaşımın yüzde 94’lük kısmı yer altından olacak.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.