Feyzioğlu Sert Çıktı: Afrin’de Bulunmak Türkiye’nin Meşru Savunma Hakkı!

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, TSK’nın Afrin’de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Feyzioğlu, Türkiye’nin meşru savunma hakkını kullandığını belirtti.

Türkiye’nin meşru savunma hakkını kullandığını dile getiren TBB Başkanı Feyzioğlu, bu tezin sonuna kadar savunulabileceğini, haklı olunduğunu ifade etti. Afrin’de ve Fırat Kalkanı Harekatı’nda da uluslararası düzeydeki hukuk sebebiyle ortaya çıkan meşru savunma hakkının kullanıldığında belirten Feyzioğlu, Türkiye’ye nereden saldırı geliyorsa Türkiye’nin orada bulunmaya hakkı olduğunu ifade etti.

“Afrin’i bu hainlerden temizleriz” diye konuşmasına devam eden Feyzioğlu, bunun Türkiye’nin meşru hakkı olduğunu ifade etti. Afrin’de PYD/PKK üyeleri tarafından gerçekleştirilen saldırı sonucunda şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar’ın Karabük’ün Safranbolu ilçesindeki babaevine taziye ziyareti gerçekleştiren Feyzioğlu’na Karabük Baro Başkanı Rıdvan Erdoğan ve bazı baro başkanları eşlik etti.

“Kimse Afrin’de Ne İşiniz Var Diyemez!”

Taziye çıkışında basın mensupları ile bir araya gelen Feyzioğlu, Türk milletinin bu hainlere karşı gerekli cezayı vereceğini, teröristle mücadelenin silahla olacğaını, terörle mücadelenin ise akılla olacağını vurguladı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, Türk Polisi’nin her zaman Trük milleti ile birlikte arkasında olduklarını belirten Feyzioğlu, gündemde olan “Afrin’de ne işiniz var?” mottosu hakkında da önemli değerlendirmeler paylaştı.

Türkiye’nin düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı’nın kararlılık ifadesi olduğunu vurgulayan TBB Başkanı Feyzioğlu, Türkiye’nin gerçekleştirdiği bu harekatın uluslararası hukuktan kaynaklı bir meşru savunma hakkı olduğunu, kimsenin “Afrin’de ne yapıyorsunuz?” diyemeyeceğini, Afrin’den ya da başka bir yerden gelen saldırılar için Türkiye’nin orada bulunmaya hakkı olduğunu, Afrin’in hainlerden temizleneceğini ifade etti.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.