Expo Turkey by Qatar’da Milyonluk İhracat Anlaşması!

Geçtiğimiz günlerde Katar’ın başkentinde 2’ncisi düzenlenen Expo Turkey by Qatar katılımcılar tarafından gösterilen yoğun ilgi ile karşılaşırken, söz konusu fuara Türkiye’den iştirak eden 100’ü aşkın şirket ile iş ortaklığı üzerine toplamda 3 bin 600 adet ikili temaslarda bulunuldu.

Konu ile alakalı olarak elde edilen bilgilere göre, Expo Turkey by Qatar’ın bu yıl ki organizasyonunda toplamda 100 milyon dolar değerinde ihracat anlaşması, 250 milyon dolar değerinde de gayrimenkul satışı gerçekleştirildi.

8 Bin Ziyaretçi ile Rekor Kırıldı

Bu yıl 2’incisi gerçekleştirilen Expo Turkey by Qatar’da Türk firmalar için yaklaşık olarak 5 milyar dolar değerinde yatırım olanağı sağlanırken, özellikle emlak sektörü olmak üzere aralarında gıda, bilişim ve yapı malzemesi de bulunan toplamda 7 farklı sektörün ihracatına yönelik ciddi gelişmeler yaşandı. Çarşamba – Perşembe – Cuma günlerinde kapılarını ziyaretçilerine açan bu fuarda, yaklaşık olarak 8 bin ziyaretçiye ev sahipliği yapılarak bir de rekora imza atılmış oldu.

100 Milyon dolarlık İhracat Anlaşması Yapıldı

Katar’ın Başkenti Doha’da Medya City tarafından düzenlenen 2. Expo Turkey by Qatar 2018 İş Fuarı’nda 100 milyon dolar değerinde ihracat anlaşmasına varılırken,  150 milyon Türk Lirası değerinde sıcak satış ve gerçekleştirilen yeni anlaşmalar da fuar boyunca yatırımcıların bir hayli dikkatini çekti. Böylelikle bilişim, gıda ve yapı malzemesi alanları için koyulan ihracat hedefine de gerçekleştirilmiş oldu.

Katar Türkiye’nin Vazgeçilmez Ticaret Kapısı Olacak

Projenin organizatörü olan Medya City Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kurt, fuarın ardından yapmış olduğu açıklamasında, bu seneki fuarda daha fazla bir yükseliş yaşandığına dikkat çekerek, Türk şirketlerinin ihracatta yakalamış oldukları rakam ve gayrimenkulde gerçekleştirilen satış rakamı ile Türkiye açısından bu yıl fuarın oldukça başarılı geçtiğini aktardı. Öte yandan Katar’ın Türk şirketleri için adeta bir cazibe merkezi haline geldiğini de edile getiren Kurt, Katar’ın sunmuş olduğu 5 milyar liralık yatırım hacmi sayesinde Türkiye için vazgeçilmez bir ticaret kapısı olacağını da açıklamalarına ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.