Ergün: Emeklilik Koşulları Türkiye’ye Uygun Değil!

Emekliler bayram ikramiyesi ve promosyonlarından memnun. Ancak vatandaşlar intibak sorunun çözüme kavuşmasını, katkı paylarından da muaf olmak istediklerini belirtip, isteklerinin aynı zamanda siyasi partilerin seçim beyannamelerinde de bulunmalarını talep ediyorlar.

Emekli vatandaşların talepleri hakkında açıklamalarda bulunan Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, banka promosyonları ile bayram ikramiyesi taleplerinin faaliyete geçtiğini için çok mut olduklarını, fakat çözüme kavuşmasını istedikleri 2 konunun daha bulunduğunu söyledi. Bunların intibak sorunu ile emeklilerin katkı payları olduğunu söyleyen Ergün, siyasi partilerin bildirgelerinde yahut beyannamelerinde bu konularında yer almasını istediklerini söyledi.

“Eşitlik İstiyoruz”

2000 yılından öne SSK emeklilerin intibaklarının gerçekleştiğini söyleyen Ergün, 1 Ocak 2013 tarihi sonrasında intibak farklarının emekli maaşlarına yansıtıldığını, 2000 yılından sonra emekli olan vatandaşların bu tarihten sonra emekli olanlar gibi eşitlik sağlanmasını istediklerini söyledi.

“Emeklilik Koşulları Türkiye’ye Uygun Değil”

1 Ocak 2000 tarihinden sonra çalışmaya başlayan vatandaşların yaş ile prim ödeme günlerinin artırıldığını söyleyen Ergün, 4A sigortalıların prim ödeme günlerinin 7000 ile 7200 arasında, 4B sigortalıların prim ödeme günlerinin ise 9000 olduğunu, kadın sigortalıların sigorta yaş sınırlarının 58, erkeklerin ise 60 olarak değiştirildiğini, kısmi maaş hak etme yaşının ise 61 il 63 olarak değiştirildiğini, bunların Türkiye koşullarına uygun olmadığını söyledi.

Şuanda emekli olan vatandaşların çalıştıkları dönemde yüzde 11 ile yüzde 12 arasında değişen sağlık primi ödemesi yaptıklarını söyleyen Ergün, şuanda muayene ücreti, ilaç farkı ve çeşitli nedenlerden dolayı katkı payları tahsil edildiğini, emeklilerin bu ödemelerden muaf olmasını istediklerini söyledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.