Emine Erdoğan O Proje İçin Vekillere Destek Mektubu Gönderdi!

Emine Erdoğan, geçtiğimiz yıl Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan ve kendisinin himayesinde yürütülen “Sıfır Atık Projesi” için destekte bulunmaları adına milletvekillerine çağrıda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, geçtiğimiz yılın Eylül ayında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan ve kendisinin himayesinde yürütülen “Sıfır Atık Projesi” adına destek verebilmeleri için Milletvekillerine çağrı mektupları yolladı.

Emine Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından sürdürülebilir kalkınma ilkeleri doğrultusunda atıkların kontrol edilebilir bir hale gelmesi, gelecek için temiz ve gelişmiş bir Türkiye ve yaşanılabilir bir dünya hedefi için geçtiğimiz Eylül’de hayata geçirilen “Sıfır Atık Projesi” için destek çağrısı yaptı.

Milletvekillerine Çağrı Mektupları Ulaştırdı

Bu kapsamda Emine Erdoğan, kendi himayesi ile yürütülen bu projeye milletvekillerinin de destek vermesi için çağrı mektupları gönderdi.

Söz konusu olan bu mektubuna “Ülkemizin geleceği adına önemine yürekten inandığım Sıfır Atık Projesi’ne dair bu mektup vesilesiyle kalbi selamlarımı sunuyorum.” ifadeleri ile giriş yapan Emine Erdoğan, Sıfır Atık Projesi’nin söz konusu olan dönemde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen bir program ile tanıtıldığını anımsattı.

Ülkede mevcut bulunan ve oluşan atıkların sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde kontrol edilebilir bir hale gelmesi ve geleceğe temiz bir Türkiye ile beraber bir dünya bırakabilmek adına sıfır atık yönetimi eylem planı hazırlandığını dile getiren Emine Erdoğan, bu yolda ilk olarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ana Hizmet Binası’nda hayata geçirilen proje sayesinde önemli neticeler elde edildiğini de aktardı.

Proje, 980 Ağacın Kesilmesine Engel Oldu

Projenin hayata geçirildiği 2017 Eylül’den bu yana toplamda 58 ton kağıt, 1,5 ton metal ve 4 ton cam olmak üzere neredeyse 77 ton civarında atık malzemenin dönüştürülerek ekonomiye katkı sağlandığını belirten Erdoğan, bu uygulama sayesinde sadece alışkanlıkların değiştirilerek 980 adet ağacında kesilmesinin ve 11 ton sera gazı salınmasının önüne geçildiğini de açıklamalarına ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.