E-Ticarette Yenilik! Güven Damgası Sistemi Geliyor!

E-Ticarette Yenilik! Güven Damgası Sistemi Geliyor!

Ülkemizde elektronik ticaret ile ihracatı daha yaygın hale gelmesi için vatandaşlara güven verilmesi kapsamında yeni bir sistem geliyor.

e-İhracat Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında alınan bilgiler doğrultusunda, vatandaşların e-ticarete yönelebilmeleri için güven damgası sistemi kurulacak.

Güven Damgası Sistemi Kurulacak!

Yeni gelen sisteme ilişkin olarak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından, hem Ekonomi Bakanlığı hem Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) hem de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) iş birliğinde e-ihracata olan güvenin artması kapsamında gerekli önlemlerin alındığını gösteren ya da damga gibi bir sistem olacak. Güven Damgası Sistemi ile birlikte hizmet sağlayıcılar ile aracı hizmet imkanı sağlayanlar tarafından uyulması gereken tüm hizmet kalitesi şartları ile güvenlik standartları, güven damgası sağlayıcıların faaliyetleri ile beraber sorumlulukları kapsamında hususlar düzenlenecek.

Usul ve Esaslar Geliştirilecek!

Buna ilişkin olarak da 2018 yılının son çeyrek döneminde uluslararası standartlar çerçevesinde, belgelendirme yapacak kuruluşlar doğrultusunda usul ile esaslar geliştirilecek. Buna kuruluşların akreditasyonlarının düzenlemeleri de dahil edilecek. 2019 yılında da güven uygulamasının hem vatandaşlar hem de e-ihracat siteleri kapsamında sağlayacağı yararlara yönelik olarak bilgilendirmeler ile tanıtım faaliyetleri gerçekleştirilecek.

e-Ticaret sitelerine ilişkin getirilecek olan yeni sistem ile birlikte söz konusu siteler uluslararası alanda güven damgası veren çatı kuruşlarının birinden akredite olacak. Bunun sonucunda da söz konusu siteler üzerinden sağlanacak olan sınır ötesi satışlarda vatandaşların güvenleri kazanılmış olacak. Buna ek olara, e-ticaret siteleri üzerinden hem ihracat hem de ithalat ile hem yurt için hem de yurt dışı piyasaya sunulan ürünlerin tümünün daha güvenli olması, teknik düzenlemeler ile birlikte uygunluklarının gerçekleştirilmesi, e-ticaret sektörüne olan güvenin oluşması sağlanacak.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.