E-Devlet Yeni Başlattığı O Uygulamadan Dolayı Çöküntü Yaşıyor!

E-devlet bugün başlatmış olduğu soyağacı sorgulamasına yönelik uygulamasına karşı gösterilen yoğun ilgi ve tıklanması sebebiyle sistem çöküntü yaşadı.

E-devlet bugün itibari ile vatandaşların soy bağı bilgisini öğrenebilmesi adına bir hizmet sunmaya başladı. Resmi internet sitesi ve mobil uygulama üzerinde erişim sağlanabilen bu “Alt – Üst uygulamada sayesinde, kişiler soylarının nereye dayandığını akrabalıklarını, aile bağlarını öğrenebilecekler. Bu nedenle daha ilk günden yoğun ilgi gören söz konu bu hizmetten dolayı e-devlet uygulaması erişim problemi ve çöküntü yaşıyor.

Hizmete Yoğun Talep Var

Aile bağlarını merak edenler için söz konusu olan bu uygulamaya e-devlet üzerinden hizmet veren Nüfuz ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü çatısı altında “Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama” başlığı altında erişim sağlayabilirler.

Kişiler, sahip oldukları T. C. Kimlik numaraları ve e-devlet şifreleri ile sisteme giriş yapmalarının akabinde Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü altyapısı aracılığıyla sağlanan Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama” hizmetini kullanmaya başlayabilirler.

Sosyal Medyada Duyulduktan Sonra Sistem Kitlendi

Vatandaşların rahatlıkla aileleri, akrabaları ve hatta soyları ile alakalı olarak bilgi edinebileceği söz konusu bu hizmet, özellikle de sosyal meyde platformlarında duyulmasının ardından yoğun ilgi görmeye başladı. Yaşanan bu yoğun tıklanma ise e-devlet sisteminin kilitlenmesine ve hizmeti durma noktasına gelmesine neden oldu.

Ülkede yaşamını sürdüren pek çok Türk vatandaşı gerek alt soy bağlarını, gerekse üst soy bağlarını öğrenmek ve bilgi edinmek istedikleri takdirde, e-devlet mobil uygulamada ya da bilgisayar üzerinden turkiye.gov.tr adresi üzerinden T. C. Kimlik no ve şifre ile giriş yaparak bilgi alabilirler.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.