Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: Operasyonu Engellemeye Çalışanlar…

Cumhurbaşkanlığı Basın Sözcüsü İbrahim Kalın, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen Arfin operasyonu hakkında yaptığı açıklamada  teröristlere yönelik başlatılan Zeytin Dalı Operasyon’nu başarıyla ilerlediğini fakat yurt içinde ve yurt dışında harekata yönelik gölge düşürülmeye amaçlayan terör örgütlerinin yanlısı kişilerin operasyonu çarpıtma girişimlerinin her zaman başarısız olmaya mahkum olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, sosyal medya üzerinden Zeytin Dalı Harekatı hakkında açıklamalarda bulundu.

Zeytin Dalı Operasyonun 12. Günü

Arfin bölgesinde barınan terör örgütlerine karşı başlatılan operasyonun 12’nci gününde planlandığı gibi başarılı bir şekilde bölge üzerine ilerlendiğini ifade eden İbrahim Kalın,  harekatın uluslararası hukuktan olası bir nefs-i müdafaa hakkı çerçevesinde ve yasal bir zeminde yürütülmekte olduğunu aktardı. Operasyon kapsamında başlanıldığı günden itibaren 700’ün üzerinde terörist etkisiz hale getirilerek, kahraman askerlerimiz büyük bir mücadele gösterdiğini, operasyon kapsamında günler ilerledikçe terör örgütleri için çember giderek daraldığını belirtti.

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, operasyon sırasında sivil kaybının yaşanmaması için tüm önlemleri aldığını belirten Kalın, düzenlenen operasyonun sadece bölgenin sınır güvenliğini sağlamayacağını, aynı zamanda da Arfin halkının da barış, huzur ve refah içerisinde yaşamasını sağlayacağını, Türkiye, her zaman terör örgütlerine karşı kararlıklarını sürdürüleceğini belirtti.

Türkiye olarak öncelikli hedefin Suriye topraklarının DEAŞ, PKK/PYD-YPG ve diğer terör unsurlarından temizlenmesi olduğunu belirten Kalın, bu konuda hiçbir şekilde taviz verilmesi söz konusu bile olmadığını kaydetti. Yurt içinde ve yurt dışında harekata gölge düşürmeyi amaçlayan örgüt yanlılarının çarpıtma girişimleri başarısız olacağını vurgulayan Kalın, u süreç içerisinde hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, ailelerine de başsağlığı diliyorum, yaraları olan askerlerimize de acil şifalar dileğini paylaştı.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.