Cumhurbaşkanı’ndan Yeni Havalimanı Açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul 3. Havalimanı’na yönelik bir takım açıklamalarda bulunarak, söz konusu bu proje ile alakalı ilk hedefin, dünyanın en uzak bölgelerine taşımacılık yapan Türk Hava Yolları’nı dünyanın en büyük filosu haline getirmek olduğunu ifade etti.

THY Dünyayı Kendine Hayran Bırakıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konu ile alakalı olarak yapmış olduğu açıklamasında, Türk Hava Yolları’nın 2018 yılı içerisinde 33 milyon iç, 41 milyon dış olmak üzere toplamda 74 milyon yolcunun taşımacılığını gerçekleştirerek 11.8 milyar dolar kazanç sağlamayı hedeflediklerini dile getirdi. Beştepe Külliyesi’nde Türk Hava Yolları şirketinin Yurtdışı Temsilcilerini ağırlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu olan şirketin sahip olduğu 331 adet uçak ile tüm dünyanı kendilerine hayran bırakmayı başardıklarını açıkladı.

Yeni Havalimanının İlk Hedefi THY’yi En Büyük Filo Yapmak

Öte yandan açıklamalarında Türk Hava Yolları’nın (THY) dünya üzerindeki en büyük havayolu şirketleri ile bir rekabet içerisinde olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı şirketlerin söz konusu bu rekabette THY’den geride kaldığı için bu yarıştan çekildiğine de dikkat çekti. Şimdi ise çalışmaları son sürat devam eden İstanbul 3. Havalimanı ile beraber Türk Hava Yolları’nın hizmet kalitesinin daha da yükseleceğini ifade eden Erdoğan, söz konusu bu hava limanı ile ilk hedeflenen şeyin Türk Hava Yolları’nı dünya çapındaki en büyük filo haline getirmek olduğuna da vurgu yaptı.

Yeni Uçaklar İle Filonun Genişletilme Çalışmaları Sürdürülecek

Açıklamalarında geçtiğimiz günlerde gerçekleştirmiş olduğu Fransa ziyaretinin hatırlatarak, mevkidaşı Macron ile beraber Airbus şirketini bir uçak siparişindeki ön sözleşmesine şahit olduklarını aktaran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, söz konusu bu hedef doğrultusunda THY’na ait uçak filosunu yalnızca bir marka ile sabit kalmayarak büyütmeye devam edeceklerini ve bu durumunda rekabet anlayışının yol kat ettiğini gösterebilmek adına büyük önem taşıdığını da açıklamalarına ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.